Planul lui Dumnezeu cu noi

Planul lui Dumnezeu cu noi

“La inceput Dumnezeu”.  Asa incepe Biblia, sunt primele ei cuvinte. Studiind Biblia descoperim ca Dumnezeu nu doar l-a creat pe om ci si stilul de viata care i-a fost oferit acestuia  pentru a duce o viata fericita.
Gradina Edenului, Paradisul lui Dumnezeu este locul in care a fost pusa prima pereche de oameni. Natura, minunata si desavarsita natura a fost caminul desemnat omului: respirand  aerul pur al Edenului, ducand o viata plina de miscare fizica in aer liber, ingrijind gradina, consumand fructele delicioase ale pomilor din Eden, avand o relatie perfecta de dragoste ca familie si mai presus de toate bucurandu-se continuu de partasie cu Creatorul lor iubitor. Acesta era stilul de viata al primilor oameni creati.
Din nefericire noi oamenii am ales pacatul, departarea de Dumnezeu si de planurile Sale. Au urmat nefericirea, suferinta, boala, ruina si moartea. Apasat de aceste suferinte omul a cautat si cauta inca ceva care sa-i dea siguranta, pace, sanatate si viata. Ritmul vietii moderne ne-a aruncat pe multi intr-un fel de cursa contracronometru iar stresul a ajuns sa fie implicat in aproape toate problemele cu care ne confruntam in zilele noastre: hipertensiunea arteriala, insuficienta cardiaca, cardiopatia ischemica si alte boli de inima, ulcerele, durerile de cap, crizele nervoase.
Ingijirea sanatatii este o datorie sfanta si ni s-a dat certitudinea ca daca vom face tot ce ne sta in putere pentru a ne pastra sanatatea ne putem astepta la rezultate binecuvantate.
Dumnezeu ne-a lasat remedii naturale prin care putem sa ne protejam organismul de imbolnavire si suferinta:

  1. AERUL CURAT (cea mai pretioasa binecuvantare a cerului). Cand avem timp liber, putem folosi ocazia de a ne plimba intr-un parc, la padure, sau la mare (marea este o sursa bogata de oxigen). Aerul face ca sangele sa circule sanatos prin organism. Influenta lui este simtita in mod hotarat asupra mintii dandu-i liniste si sanatate.
  2. SOARELE. Lumina soarelui participa la crearea mediului de care avem nevoie pentru existenta noastra, facand plantele sa produca oxigen, iar razele lui regleaza temperatura si umiditatea la toate nivelurile de sustinere a vietii.
  3. APA – fluidul vietii. Trebuie folosita atat pentru uz intern (6-8 pahare de apa pe zi), cat si pentru uz extern. O baie racoritoare este un tonic excelent iar o baie calda disfunda porii si ajuta la eliminarea impuritatilor.
  4. ODIHNA. Necesitatea medie de somn pentru o zi este de la 7 la 9 ore (in functie de varsta). Unele persoane se imbolnavesc muncind peste masura. Recreerea sau odihna fara somn reface energiile trupului daca persoana se relaxeaza cat mai mult posibil. Iritabilitatea, indispozitia, nerabdarea si agitatia sunt o exprimare fara cuvinte a oboselii si a nevoii de somn. O arma puternica pe care Dumnezeu ne-a pus-o la indemana impotriva stresului generat de o viata dezechilibrata este Sabatul, ziua de odihna.
  5. MISCAREA. Exercitiul fizic regulat cel putin 30 minute pe zi creste secretia de endorfine, hormoni care dau senzatia de bine si care protejeaza organismul de stres. Prin exercitiu activ in aer liber in fiecare zi, ficatul, rinichii si plamanii vor fi intariti spre a putea indeplini lucrarea lor, sistemul nervos va primi energie, iar muschii se vor intari.
  6. DIETA. Dieta originara aleasa pentru noi de Creatorul nostru a fost: cereale, fructe, nuci si vegetale. Creierul si nervii sunt in corelatie cu stomacul. Mancarea si bautura gresit alese vor face ca si gandirea si comportamentul sa fie gresite. Ce trebuie sa mancam, cand si cat este datoria fiecarei persoane de a se instrui in ceea ce priveste aceste lucruri.  Calcarea principiului in mancare si bautura toceste capacitatea de intelegere, facand imposibil ca aceia care fac asfel sa aprecieze sau sa puna pretul cuvenit pe lucrurile vesnice. Dieta si stapanirea tuturor pasiunilor vor pastra intelectul sanatos in stare sa faca deosebire intre ce este drept si ce este nedrept, intre ce este sfant si ce este de rand.
  7. INCREDERE IN PUTEREA DIVINA. Fara incredere in puterea divina viata ar fi lipsita de sens. Este nevoie sa ne punem viata spirituala in armonie cu instructiunile date de Dumnezeu in cartea Sa. Unul dintre aspectele esentiale ale increderii este rugaciunea. Trebuie rezervat timp pentru rugaciune si meditatie pentru a-l cunoaste pe Dumnezeu. Cu cat relatia ta cu Dumnezeu este mai stransa cu atat vei fi mai fericit. El ne indeamna sa fim multumiti cu ce avem, sa cream o atmosfera de lauda si pretuire, sa facem bine celor din jur. Lucrul acesta va produce o bucurie care va influenta intregul organism.

Pentru a duce o viata fericita, linistita avem nevoie in primul rand sa ne schimbam mentalitatea gresita despre viata si valorile ei.
Lumea alearga dupa himere. Nu mai este timp pentru familie, parintii nu mai au timp sa povesteasca cu cei mici, nu mai este timp sa studiem Biblia si sa ne rugam. In schimb cautam fericirea in toate formele de orgoliu, concurenta si invidie. Pretul pentru a tine pasul cu acest ritm infernal este incordarea, irascibilitatea si epuizarea. Trebuie sa avem curaj sa schimbam acest sistem fals si complicat de viata. Mintea trebuie sa fie controlata caci ea are influienta asupra sanatatii.
Scopul divin este acela de a restatornici in om chipul Creatorului sau si a-l aduce inapoi la desavarsirea in care fusese creat. Fiecare bataie a inimii, fiecare puls, fiecare respiratie este o dovada a iubirii Creatorului. Avem inscris in genomul fiecarei celule programul de viata pentru care am fost creati. Suntem facuti pentru stilul de viata edenic si cu cat ne vom apropia mai mult de gandul si planul Creatorului pentru fiinta umana, cu atat mai mult ne vom bucura de viata, sanatate si fericire.
Beatris Vararu
Sursa: http://www.adventist.it/roma/2012/04/planul-lui-dumnezeu-cu-noi/