Posibilă cauză a tulburărilor de atenţie la copii hiperactivi

Posibilă cauză a tulburărilor de atenţie la copii hiperactivi
Un studiu dublu-orb făcut pe un lot de copii din clasele primare pare să ofere un răspuns simplu la o problemă destul de răspândită printre copii şi anume tulburările de atenţie la copiii hiperactivi.
Rezultatele studiului arată că copiii au mai multe tulburări de atenţie şi probleme de comportament în zilele în care consumă băuturi cu conţinut de cafeină de tip cola decât în zilele în care consumă sucuri fără cafeină.
Medicii care se ocupă de această afecţiune pediatrică trebuie să întrebe copilul sau părinţii despre consumul de băuturi cola atunci când copilul este adus pentru lipsă de atenţie la ore sau alte activităţi susţinute, neastâmpăr, nelinişte şi dificultăţi la adormire.
Doctorul Alan R. Hirsch, conducătorul acestui studiu, profesor de neurologie şi psihiatrie la Colegiul Medical Rush din Chicago, SUA, atrage atenţia asupra faptului că acest tip de băuturi poate avea un impact important asupra comportamentului copiilor la şcoală.
El a subliniat că problema propriu-zisă este de fapt prezenţa aproape nelipsită a automatelor de băuturi cu cafeină în şcoli şi a rezervelor de băuturi cola în frigiderele de acasă.
Rezultatele studiului justifică încă odată necesitatea restricţiei consumului de băuturi cu cafeină de către copiii şcolari şi ar trebui să fie un semnal de alarmă care să ducă la revizuirea relaţiei dintre şcoli şi comercianţii de băuturi cola.
(Behavioral Effects of Caffeinated Cola Consumption in First Graders. Alan R. Hirsch, Abstract NR45.The 158th Annual Meeting of the American Psychiatric Association, 23.05. 2005)
Sursa: http://www.adventist.it