Povestea pisoiului negru (prejudecata)

Povestea pisoiului negru (prejudecata)
Buna ziua, dragi copii!
Stiti ce este  prejudecata? Este o atitudine negativa, nefondata a unui om fata de altcineva  (care poate nu se incadreaza in gustrurile noastre).  Acesta atitudine sau parere, se formeaza de multe ori, prin absenta socializarii sau a contactului cu acea persoana.
Voi aveti prejudecati, sau vi s-a intamplat ca altii sa aiba prejudecati fata de voi?
De multe ori, suntem tentati sa etichetam o persoana numai dupa felul in care arata, fara sa o cunoastem de fapt.
Va amintiti de Samuel cand a  fost trimis sa aleaga un imparat pentru Israel? La ce anume se uita el? Bineinteles, se uita la cel mai in forma, la cel mai arataos om, insa Dumnezeu l-a ales pe David un copil cu par balai care pastea oile.
“Si Domnul a zis lui Samuel: “Nu te uita la infatisarea si inaltimea staturii lui, caci l-am lepadat. Domnul nu Se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul Se uita la inima.” 1 Samuel, 16:7.
Prejudecati exista si in randul animalelor. De cand eram micuta si imi placeau povestirile, bunica mea, mi-a spus odata o intamplare a unui pisoi negru din cap, pana in picioare. Ceilati pisoi, fartii lui nu se jucau cu el, nici macar nu il bagau in seama. Noroc cu iarna care a venit si i-a mai alungat putin suferinta, caci in momentul in care pisoiul se tavalea prin zapada, mai avea si el cateva pete albe. Atunci era bine primit “in cercul lui de prieteni” si putea astfel sa se joace si el cu ceilalti.
Dragii meii copilasi, va doresc numai bine si sa invatam sa nu judecam pe altii doar  la suprafata, ci sa-i cunoastem in profunzime asa cum si Tatal nostru ceresc, doreste. El ne-a creat pe toti, exact asa cum suntem.
Haideti sa fim amabili cu toti cei din jurul nostru!
Va imbratisez cu drag!
Evelina.
Sursa: http://azscrinul.ro
Sursa foto: http://poze-gratis.ro