Primarul din Los Angeles Amenință să Opreasca Apa si Electricitatea în Bisericile care se Intâlnesc

Primarul Eric Garcetti din Los Angeles, a declarat, miercuri, că autorizează departamentul de apă și energie electrică să închidă utilitățile la case, întreprinderi și „adunări mari” în 48 de ore, care încalcă ordinele de sănătate legate de COVID-19.Deși bisericile nu au fost menționate în mod specific, termenul de „adunări mari” a fost folosit de oraș pentru a include bisericile.

Ordinul lui Garcetti a venit în aceeași săptămână în care pastorul John MacArthur din Biserica Grace din Los Angeles a efectuat mai multe interviuri și a spus că adunarea sa nu va asculta de ordinul  dat de a înceta întâlnile in biserici. MacArthur a tinut o predică la sfârșitul lunii iulie și le-a spus membrilor bisericii: „Trebuie să ascultăm de Dumnezeu mai degrabă decât de oameni”. ?Bisericile din mai multe județe, inclusiv județul Los Angeles, sunt interzise printr-un ordin din partea guvernatorului Gavin Newsom să se adune în interior.

„În această seară autorizez orașul să închidă serviciul de apă și energie din Los Angeles în care case, întreprinderi și alte spații care găzduiesc adunări mari nepermise”, a spus Garcetti la o conferință de presă miercuri. „Începând de vineri seara, dacă LAPD (politia) răspunde și verifică că are loc o adunare mare să oprească serviciul în următoarele 48 de ore.”

Ordinul, a spus Garcetti, se concentrează „pe oamenii hotărâți să încalce regulile, reprezentând pericole publice importante și o amenințare pentru noi toți”.

Mat Staver, fondatorul avocatului  libertății, a spus vineri, creștinii din California „au acum de ales – slujesc Domnului sau au utilitățile de bază întrerupte”.

„Ați visat vreodată că americanii vor avea apa  oprita dacă cineva ar îndrăzni să se închine lui Dumnezeu? Se întâmplă chiar acum în California, a spus Staver. Guvernatorul Newsom a interzis toate cultele pentru 80 la sută din populație, inclusiv studii biblice și părtășie.”

Restricțiile  din Los Angeles și din alte părți, a spus Staver, „Nu am văzut niciodată asemenea atacuri asupra libertății religioase”.

„Consilierul pentru libertate lucrează pentru a aduce aceste cazuri la Curtea Supremă a Statelor Unite pentru a putea stabili precedentul o dată pentru totdeauna – că niciun guvernator nu va putea ignora faptul că libertatea religioasă este liberă în Statele Unite ale Americii ”, A adăugat Staver.

Traducere, John Raceala