Regina Victoria, Regina Angliei…

Se spune despre regina Victoria a Angliei ca a ascultat la capela palatului ei o predica despre a doua venire a lui Isus pe care a tinut-o pastorul de la curtea regala.

Regina, ascultind predica a fost foarte impresionata, iar dupa terminarea serviciului divin a invitat in mod special la ea acasa pe pastor ca sa-i vorbeasca mai mult despre acest adevar…despre acest adevar care va trebui sa devina in curind o realitate.

Dupa ce a ascultat expunerea mai pe larg, la urma ea a zis asa:
   As dori foarte mult ca Isus sa revina pe pamint in timpul vietii mele.
Mirat de aceste cuvinte pastorul a intrebat-o:
   Dar care este motivul ce va face sa doriti acest lucru?
   Vreau sa depun coroana mea la picioarele Sale – raspunse regina.

Noi poate ca n-avem o coroana, n-avem un sceptru imparatesc sau un toiag de cirmuire. Dumnezeu nu ne-a chemat sa conducem popoare…ne-a dat insa o inima, o vointa, un suflet si o viata pe care s-o depunem la picioarele Sale.

………………………….

Intr-una din vizitele sale in Scotia, Regina Angliei a auzit de o femeie sarmana al carei copil fusese rapus intr-un accident nefericit.
Cind a auzit de nenorocire, inima de mama a Reginei se topi de durere si se duse la casa saracacioasa a acestei femei sarmane.

Vizita Reginei dadu o noua viata mamei indoliate in asa masura incit vecinele ei s-au mirat de resemnarea ei. Si fiind intrebata de motivele schimbarii ei, ea raspunse:
  Vizita Reginei m-a ridicat deasupra nenorocirii mele.
Si atunci vecinele au mai intrebat-o:
– Ce ti-a dat Regina?…ce ti-a spus Regina? 

La care femeia a raspuns:
Regina nu mi-a dat nimic si nu mi-a spus nimic, Ea era atit de zdrobita incit a plins impreuna cu mine, ca si cum propria ei inima ar fi fost sfisiata de durere.
______________________________

Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.