Relatii umane

Relatii umane

 
Adventistii de Ziua a Saptea deplang si cauta sa combata orice forma de discriminare bazata pe diferente de rasa, trib, nationalitate, culoare sau sex. Noi credem ca fiecare persoana a fost creata dupa chipul lui Dumnezeu, care a adus la existenta toate natiunile dintr-un singur om ( Fapte 17:26 ). Noi ne straduim sa ducem mai departe lucrarea de reconciliere a lui Isus Hristos, care a murit pentru intreaga lume, astfel incat in El “ nu mai este nici iudeu, nici grec”( Gal 3:28 ). Orice forma de rasism loveste in esenta Evangheliei crestine.
Una dintre cele mai mari nenorociri din zilele noastre este manifestarea rasismului si tribalismului in multe societati, uneori in mod violent, dar totdeauna prin defaimarea barbatilor si femeilor. Ca grup organizat mondial in peste 200 de natiuni, Adventistii de Ziua a Saptea cauta sa manifeste acceptare, dragoste si respect fata de toti si sa raspandeasca in societate acest mesaj de vindecare.
Egalitatea pentru toti oamenii este unul din principiile bisericii noastre.
La numarul 13 din Punctele Fundamentale de credinta este stipulat:
“In Hristos, noi suntem o noua creatiune; deosebirile de rasa, cultura, educatie si nationalitate, si diferentele dintre cei de sus si cei de jos, dintre bogat si sarac, dintre barbat si femeie nu trebuie sa dea loc la dezbinari intre noi. Noi suntem cu totii egali in Hristos, care, prin acelasi Spirit ne-a legat intr-o unica partasie cu El si intre noi; noi trebuie sa slujim si sa fim slujiti fara partinire si prejudecata “
Aceasta declaratie a fost aprobata si votata de Comitetul Administrativ al Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si autorizata de catre Biroul Presedintelui Robert Folkenberg la sesiunea Conferintei Generale desfasurata la Utrecht, Olanda, in perioada 28 iunie – 8 iulie 1995.
Sursa: www.adventist.ro