Restituirea chivotului

Restituirea chivotului
„Au ridicat ochii, au zarit chivoul si s-au bucurat cand l-au vazut.” 1 Samuel 6:13
Ceea ce a insemnat pentru israeliti chivotul Domnului, acelasi lucru a insemnat aparatura NET pentru Biserica Adventista din Tg. Neamt. Daca pentru israeliti chivotul reprezenta prezenta lui Dumnezeu, slava Sa si multe alte binecuvantari, cam acelasi lucru a insemnat si aceasta aparatura pentru biserica noastra.
Incepand cu anul 1996, cand a fost achizitionata, a dat marturie continuu despre prezenta lui Dumnezeu in vietile oamenilor, a dat marturie despre un Dumnezeu care poate schimba inima si care poate mantui sufletul din pacat.
Multe suflete care au participat la serile de evanghelizare transmise prin satelit au luat pozitie pentru Dumnezeu si au intrat in randuri. In aceasta zona unde terenul este pietros din pricina ortodoxiei, „chivotul” a putut da marturie nestingherit, atat in biserica cat si in casele oamenilor. Tot poporul il pretuia pentru ca, prin intermediul lui, Dumnezeu putea sa-si faca lucrarea. Dar bucuria ne-a fost smulsa chiar in perioada cand se transmiteau ultimele rapoarte ale diviziunilor, mai precis in dimineata zilei de 8 iulie 2000.
Atacul filistenilor
Era in Sabat dimineata pe la ora cinci cand „filistenii” au spart geamul, au intrat in „cort” si ne-au luat „chivotul”. Cand a auzit vestea, tot poporul a strigat: „I-Cabod!” (Nu mai e slava). Cand am ajuns la biserica, era furata toata aparatura: statia, mixerul, microfoanele, riceverul, toate cablurile si boxele. Au fost anuntate organele de politie care au demarat imediat cercetarile.
Intrucat lucrarea aceasta a durat mai mult timp, s-a suprapus cu ora de rugaciune, pe care am tinut-o intr-o camera alaturata. In timp ce polistii luau amprente, au putut vedea si auzi tot ce e intampla in camera unde se desfasura ora de rugaciune. La sfarsit ne-au marturisit ca nu au mai vazut asa ceva: oameni care sa fie furati, jefuiti, dar care sa ramana linistiti si sa se roage. Ne-au intrebat cum e posibil una ca asta, iar unul dintre frati le-a spus ca noi avem un Dumnezeu in mana Caruia vom lasa si aceasta problema.
– El stie totul despre aceasta problema si credem ca va interveni, a mai adaugat fratele.
Pornind de la aceasta discutie, atat atunci cat si in zilele urmatoare fratii responsabili ai bisericii au putut da marturie despre Dumnezeu. Tot districtul s-a rugat ca Dumnezeu sa aduca „chivotul” inapoi. Dar, desi politia a facut cercetari si a anchetat cateva persoane, aparatura tot nu s-a gasit.
Mustrati de Duhul lui Dumnezeu
Insa ceea ce n-a reusit sa faca Politia, a reusit glasul constiintei. Dupa un timp, cei care au luat aparatura au fost mustrati de Duhul Domnului pentru ca furasera de la Dumnezeu si se temeau sa nu fie loviti cu urgii. Asa ca joi, 13 iulie, vecinii ne-au anuntat ca aparatura se afla la ei in gradina. Ne-au chemat pe noi sa o luam de acolo pentru ca ei se temeau sa puna mana pe ea.
Am mers impreuna cu cativa frati si am pus-o la locul ei. Multumim lui Dumnezeu ca de data aceasta „chivotul” nu a stat sapte luni la filisteni, ci numai cinci zile, dupa care Dumnezeu ni l-a adus inapoi. tot poporul s-a bucurat si a dat slava lui Dumnezeu pentru aceasta mare minune si pentru felul in care El a intervenit.
In urma acestei experiente, spunem cu si mai mare tarie: „Iata ca nu dormiteaza, nici nu doarme Cel ce pazeste pe Israel.” (Psalmul 121:4)
Sursa: Revista „Experiente pe Calea Ingusta”