Rolul femeii

Rolul femeii

 
Adventistii de ziua a saptea cred ca toti oamenii, barbati si femei, au fost creati egali, dupa chipul unui Dumnezeu iubitor. Noi credem ca atat barbatii, cat si femeile sunt chemati sa indeplineasca un rol important in implirea misiunii fundamentale a Bisericii Adventiste: aceea de a lucra impreuna in folosul omenirii. Din pacate insa, recunoastem cu durere ca in lume, in tari dezvoltate sau in curs de dezvoltare, conditiile sociale nefavorabile sunt adesea inhibatoare pentru dezvoltarea deplina a potentialului pe care Dumnezeu l-a oferit femeilor.
Biserica Adventista de Ziua a Saptea a identificat cateva probleme majore, dovedite prin cercetari solide, care le impiedica pe femei sa aduca o contributie valoroasa la dezvoltarea societatii. Stresul, conditiile de mediu, pretentiile crescute supun femeile unor riscuri majore in privinta problemelor de sanatate. Saracia si conditiile grele de munca, nu numai ca priveaza femeile de bucuria de a trai, ci chiar diminueaza bunastarea fizica si spirituala. De asemenea, violenta in familie face multe victime.
Femeile au dreptul sa aiba acces la privilegiile si oportunitatile oferite de Dumnezeu pentru toate fiintele umane – dreptul la alfabetizare, la educatie, la ingrijire medicala adecvata, dreptul de a lua decizii, precum si dreptul de a fi aparate de abuzuri fizice, psihice sau sexuale. De asemenea noi consideram ca femeile ar trebui sa joace un rol mai important in conducere si in luarea de decizii in Biserica si societate.
In ultimul rand, noi credem ca Biserica isi va indeplini misiunea numai atunci cand femeile vor fi capabile sa-si atinga pe deplin potentialul cu care au fost inzestrate.
Aceasta declaratie a fost votata de catre Comitetul Administrativ al Conferintei Generale si a fost autorizata de Biroul presedintelui, Robert S. Folkenberg, la Sesiunea Conferintei Generale de la Utrecht, Olanda, 29 iunie-8 iulie 1995.
Sursa: www.adventist.ro