Rugaciunea fierbinte

 Rugaciunea fierbinte
Rugaciunea fierbinte nu poate fi “furata” de cel rau. Satana nu poate bloca drumul rugaciunii fierbinti si nici nu-i poate devia drumul spre tronul lui Dumnezeu. Daca Satana s-ar atinge de o asemenea rugaciune, s-ar arde. Cu cat rugaciunea este mai fierbinte, cu atat ostile intunericului sunt mai indepartate. Rugaciunea fierbinte a celui mai umil copil al lui Dumnezeu face ca adancurile sa tremure.
Citind Biblia, observam din experienta oamenilor credintei si ai rugaciunii cat de puternica este rugaciunea fierbinte si ce este ea in stare sa produca in vietile oamenilior:
– Rugaciunea fierbinte a stins incendii de proportii. In Numeri 11, 2 ni se relateaza despre un foc ce a izbucnit in tabara lui Israel. Moise se roaga fierbinte pentru popor si focul se stinge.
– Rugaciunea fierbinte aduce vindecare. In Geneza 20, 17 , Avraam este surprins rugandu-se pentru Abimelec, un imparat pagan. Ca urmare a rugacinii lui Avraam, Abimelec este insanatosit impreuna cu intreaga sa familie.
– Rugaciunea fierbinte aduce iertare. In Deuteronom 9, 18-20, Moise se roaga pentru poporul care isi facuse un idol egiptean- vitelul de aur. Ca urmare a rugaciunii lui fierbinti, poporul este iertat de Dumnezeu.
– Rugaciunea fierbinte a dus la invierea mortilor. In 2 Regi 4, 33, ni se relateaza despre invierea fiului sunamitei ca urmare a rugaciunii fierbinti a lui Elisei.
– Rugaciunea fierbinte a prelungit viata . In 2 Regi 20, 24, gasim rugaciunea lui Ezechia, care a primit in dar de la Dumnezeu inca 15 ani de viata, ca urmare a rugaciunii lui fierbinti.
Si lista efectelor unor rugaciuni fierbinti poate fi continuata… Practic nu exista limite ale lucrurilor ce pot fi obtinute pe calea aceasta. Mantuitorul ne-a promis cu toata autoritatea Sa de Fiu de Dumnezeu:
“Daca ramaneti in Mine si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea si vi se va da.” Ioan 15, 7
“Si orice veti cere in Numele Meu voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul. Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face.” Ioan 14, 13-14
“Adevarat, adevarat va spun ca orice veti cere de la Tatal, in Numele Meu, va va da.” Ioan 16,23
Si acum inca cateva fagaduinte care sa ne incalzeasca inima pana la punctul de fierbere, in asa masura incat si rugaciunile noastre sa devina fierbinti:
“Tu auzi rugaciunile celor ce sufera, Doamne ! Le intaresti inima; Iti pleci urechea spre ei. “Psalmul 10, 17
“Ochii Domnului sunt peste cei fara prihana si urechile Lui iau aminte la strigatele lor.” Psalmul 34, 15
“Domnul este langa toti cei ce-L cheama , langa toti cei ce-L cheama din toata inima.” Psalmul 145, 18
Sursa: http://www.adventist.it