S-a intalnit presedintele Conferintei Generale cu Papa?

S-a intalnit presedintele Conferintei Generale cu Papa?

 
Nu. Papa se întâlneşte cu mulţi oameni – mii şi mii, în audienţe generale şi grupuri mici, sau indivizi, în audienţe speciale sau particulare. Astfel, nu este un fapt neobişnuit pentru el ca să întâlnească lideri sau şefi ai bisericilor. S-a întâmplat că adventiştii care au participat la anumite întâlniri s-au întâlnit cu papa.
Dr. Jean Nussbaum l-a întâlnit pe Papa Pius al XII-lea de mai multe ori în anii ’50 pentru a discuta despre libertatea religioasă. Şi Dr. Beach s-a întâlnit cu mai mulţi papi. Liderii noştri de la Roma şi alte persoane au avut această ocazie, dar preşedintele Conferinţei Generale niciodată. Deoarece papa nu este un lider religios “obişnuit”, şi din acest punct de vedere nici preşedintele Conferinţei Generale nu este, o astfel de întâlnire ar putea transmite un mesaj ambiguu şi ar putea fi greşit interpretată, în plus nici una din părţi nu a solicitat o asemenea întâlnire. Înţelegerea adventistă cu privire la sistemul şi istoria papală este înrădăcinată în interpretarea noastră profetică; nu putem şi nu îndrăznim să uităm aceasta.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro