Sa evitam desenele animate violente

 Sa evitam desenele animate violente
Cartoon Network şi Jetix – cele mai violente posturi de desene animate
Mediafax
Posturile Cartoon Network şi Jetix – care, pe 19 septembrie 2009, s-a transformat în Disney Channel – au fost, în 2009, cele mai violente dintre televiziunile de desene animate care retransmit programe pe teritoriul României, potrivit unui studiu realizat de CNA şi UNICEF şi prezentat miercuri.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a prezentat studiul “Reprezentarea violenţei televizuale şi protecţia copilului”, miercuri, într-o conferinţă de presă.
Acest studiu a fost coordonat de Ioan Drăgan, directorul Centrului de Studii Media şi Noi Tehnologii de Comunicare al Universităţii Bucureşti, cu sprijinul UNICEF – România. La conferinţă au participat şi Eugen Crai, directorul de programe din cadrul Biroului regional UNICEF din România, şi deputatul Cristina Ancuţa Pocora.
Proiectul analizează, prin metoda analizei de conţinut şi a analizei semio-discursive, conţinuturile violente din programele a 11 posturi TV, timp de o săptămână (5 – 11 ianuarie 2009). Au fost analizate 348 de ore şi 15 de minute de programe. Tipurile de violenţă avute în vedere au fost: violenţă reală/ violenţă ficţională, violenţă fizică, verbală, psihologică, economică, sexuală şi socială.
În ceea ce priveşte posturile pentru copii, în cadrul studiului au fost cercetate Cartoon Network, Jetix şi Minimax, timp de o săptămână, câte patru ore pe zi.
Pe întreaga perioadă monitorizată, s-au înregistrat 2.005 acte de violenţă în desenele animate de pe cele trei canale.
Media pe fiecare canal a fost de 668 acte de violenţă, cel mai violent canal, din punct de vedere al frecvenţei “pure”, fiind Jetix-ul, cu 852 de acte, urmat de Cartoon Network (815 acte) şi de Minimax etc….
Sursa: http://www.adventist.it