Saul la vrăjitoarea din En-Dor

Saul la vrăjitoarea din En-Dor

Dacă morţii dorm, cum a putut vrăjitoarea din En-Dor să-l aducă pe Samuel înapoi din morţi pentru a vorbi cu regele Saul (1 Sam. 28:15)?
Cine era cel cu care a vorbit Saul?
Există câteva lucruri importante care trebuie luate în considerare cu privire la această relatare:
1. Porunca clară a lui Dumnezeu pe parcursul întregii perioade a Vechiului Testament a fost ca spiritiştii (sau cei ce cheamă morţii) să fie alungaţi din Israel sau să fie omorâţi. Însăşi vrăjitoarea s-a temut de consecinţele a ceea ce va face (1 Samuel 28:9).
2. Cuvântul lui Dumnezeu demască toate acţiunile spiritismului ca fiind lucrarea forţelor demonice, satanice (vezi Deut. 18:10-15; Isa. 47:13,14).
3. Saul ştia bine că ceea ce face este păcat. Chiar el îi îndepărtase din ţară pe cei ce chemau morţii şi pe cei ce ghiceau (1 Sam. 28:3)
4. Saul respinsese deja sfatul profetului Samuel. El întrebase pe Dumnezeu şi nu primise nici un răspuns (1 Sam. 28:6). Motivul specific pentru care Saul o căutase pe vrăjitoarea din Endor era acela că el nu primise nici un răspuns de la Domnul.
5. Cel pe care l-a văzut Saul nu era profetul Samuel. Observaţi cu atenţie faptul că vrăjitoarea a văzut “o fiinţă dumnezeiască sculându-se din pământ ” vers. 13 , şi Saul “a înţeles” că era Samuel (1 Sam. 28:14).
6. Deoarece ” morţii nu mai ştiu nimic ” (Ecl. 9:5), Satana se deghizează în cei iubiţi care au murit, imitându-le atât înfăţişarea, cât şi vocea ( Apoc.16:14 ).
7. Rezultatul final al vizitei lui Saul la vrăjitoarea din Endor nu a fost pocăinţa, mărturisirea păcatelor şi viaţa, ci disperarea, descurajarea şi moartea (1 Sam. 28:16,20 21; 31:3,4,9,10). Înşelat de Satana, el şi-a predat sufletul demonilor.
Pastor Viorel Dascalu
Sursa: www.intrebariimportante.ro