Schimbari sociale

Schimbari sociale

 
Prezenta raului in lumea noastra si starea de pacat a fiintelor umane, impreuna cu schimbari-le rapide din educatie, industrie, tehnologie si economie, continua sa implice planeta noastra intr-o schimbare sociala masiva. Atat persoane, cat si familii se simt neputincioase si afectate de sisteme si circumstante asupra carora isi dau seama ca nu au nici un control.
Biserica Adventista de Ziua a Saptea considera ca extinderea lucrarii lui Hristos intr-o lume a suferintei este o parte a misiunii sale. Hristos a adus imbarbatare, iluminare, eliberare si impacare. Alaturi de alti crestini, noi suntem un factor al vindecarii si al stabilitatii in aceste vremuri in schimbare. Cand totul in jurul nostru este nesigur, Biserica ofera asigurarea ca exista Cineva neschimbator, care se afla deasupra tulburarilor acestei lumi si a Carui vointa va birui in cele din urma. In societate, Biserica slujeste ca un fel de santinela, incurajand comunitatea, chemand persoane si familii sa evalueze conditiile care-i inconjoara, sa adopte ceea ce este bun si sa depaseasca si sa schimbe ceea ce este nociv.
Despre primii crestini s-a spus:” iata-i pe cei care au rascolit lumea” ( Fapte 17;6). Evanghelia lui Isus Hristos este in ea insasi un factor al schimbarii. In Evanghelie exista compasiune fata de slabiciunea umana; in acelasi timp exista incurajare pentru crearea de relatii desavarsite cu Dumnezeu si cu semenii, asa cum a fost planul divin la creatiune.Noi credem ca prin puterea Duhului Sfant putem deveni fiinte noi ( Efes 4:22-24 ), iesind din intuneric la lumina (1 Petru 2:9 ) si putem experimenta de pe acum puterea transformatoare a veacului viitor (Evrei 6:5 ).
Aceasta redesteptare spirituala se raspandeste in societate asa cum sarea ofera gust, iar lumina strapunge intunericul. Prezenta in societate a persoanelor renascute din punct de vedere spiritual poate face mai mult decat initiativele sociale si politice. Crestinii care au experimentat puterea transformatoare a lui Isus Hristos sunt factori de stabilizare si de intarire ai societatii si pastratori ai valorilor. Ei actioneaza ca agenti ai schimbarii intr-o lume afectata de decaderea morala. Prezenta lor activa in societate ofera speranta, iar ca indivizi si familii sunt innobilati de principiile crestine, iar vietile si relatiile lor au un impact deosebit asupra celor din jur.
Aceasta declaratie a fost aprobata si votata de catre Comitetul Executiv al Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si autorizata de Biroul presedintelui, Robert S. Folkenberg, la sesiunea anuala din San Jose, Costa Rica, 1-10 octombrie 1996.
Sursa: www.adventist.ro