…se apropie ziua!

intunericul nesigurantei, lipsa de perspectiva si de speranta apasa greu asupra sufletelor noastre. Pe cerul existentei noastre nu sclipeste nici o stea. Bezna totala… un intuneric aproape material, pe care-l poti pipai, in care te scufunzi fara sa vrei si care iti patrunde prin toti porii, umplandu-te cu o teama inexplicabila. Avalansa de evenimente care se rostogolesc peste noi ne sufoca si totul este impregnat cu teama, acea teama a unei nopti in care ratacesti fara repere, tresarind la orice fosnet si inghetand la orice sunet, teama noptii fara stele…
 
Si ceea ce este mai greu de suportat este ca nu stii cat va mai dura. Cand deasupra capului stralucesc stelele, oricat de neagra ar fi noaptea, stii cand se vor arata zorile… Mai sunt trei ore, mai este o ora si se apropie ziua… Privind cu groaza (privind este un fel de a spune, pentru ca nu vezi nimic) in noaptea in care este scufundata existenta noastra, undeva totusi pare sa licareasca o luminita. Exista oare vreun reper care sa vesteasca apropierea zilei? Este cineva in stare sa ne spuna cand se va face lumina, cand se va sfarsi noaptea? Te indrepti bajbaind spre acel licar, in speranta ca se va face lumina. Si intr-adevar incepe sa se faca lumina. Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua (Romani 13,12) este fagaduinta fara echivoc a Bibliei. Dumnezeu uraste intunericul si prima porunca a creatiei a fost: „sa fie lumina”.
 
Din fericire, noaptea existentei noastre si a planetei este luminata de un licar al sperantei: semnele timpului, asa cum sunt descrise pe paginile Bibliei, vestesc ca noaptea aproape a trecut. Evenimentele, care altfel ar fi pricina de groaza, arata ca nu mai este mult si intunericul condamnarii mortii din cauza pacatului va fi destramat de ziua fericita a revenirii lui Isus Hristos. in istoria intunecata a omenirii, in noaptea pacatului, in bezna deznadejdii, a licarit intotdeauna aceasta lumina – fagaduinta ca Dumnezeu atat de mult a iubit lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica (Ioan 3,16).
 
Aceasta fagaduinta a sperantei ca noaptea pacatului va fi inghitita de ziua biruintei lui Isus Hristos a luminat si calauzit pasii generatiilor precedente de ratacitori pe drumurile trudnice ale vietii: in credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci doar le-au vazut de departe, marturisind
ca sunt straini si calatori pe pamant (Evrei 11,13).
 
Semnele timpului, care anunta implinirea sperantei milenare a omenirii ca „noaptea aproape a trecut…” incep sa straluceasca tot mai tare, acum, cand „se apropie ziua”. Si ce zi va fi aceea! …in ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde… dar noi, dupa fagaduinta Lui, asteptam ceruri noi si un pamant nou, in care va locui  neprihanirea… (2 Petru 3,11.13). Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era. Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie, si zicea: „Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui” si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut (Apocalipsa 21,1.3-4).
 
Epidemii, cutremure, inundatii, accidente, razboaie, intoleranta, fenomene religioase spectaculoase, coruptie, imoralitate, manipulari ale maselor si ale indivizilor, impostori etc., toate acestea sunt semne ale timpului despre care Biblia vorbeste (vezi Matei 24, Luca 21, Marcu 13 si Apocalipsa) si care vestesc ca „noaptea aproape a trecut, se apropie ziua”. Bucurati-va!
 
Semnele timpului nr. 5/1996 

______________________________

de Valeriu Petrescu. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.