SECRETUL VIETII

 

 Intrebarea tuturor intrebarilor, care nu si-a gasit inca o rezolvare certa pana azi in lumea oamenilor de  stiinta, care tin sus stindardul evolutionismului, este intrebarea : „Care este secretul vietii; cum a aparut ea pe pamant ?”    La aceasta intrebare, evolutionismul ofera     o lista de 7 posibile si concurente ipoteze, inca discutabile in propriul lor cerc stiintific. Ca titlu informativ, iti prezint aceasta lista, fara sa fac comentarii asupra niciuneia dintre ele. Speranta mea este ca iti vei lua timp sa te documentezi bine privind acest subiect.

 PRIMA IPOTEZA : Viata s-a declansat printr-o scanteie electrica, la nivel cosmic.

A DOUA IPOTEZA.Moleculele vietii s-au intalnit pe un banc de lut, undeva, in cosmos.

A TREIA IPOTEZA.Viata a inceput undeva in adancurile oceanului, in zona curentilor calzi de adancime.

A PATRA IPOTEZA. Viata a inceput in tinuturile glaciale ale oceanului care,  timp de 3 miliarde de ani  au fost acoperit de o patura groasa de gheata.

A CINCEA IPOTEZA.Secretul vietii sta in  niste enzime care se numesc,acidul ribonycleic si prescurtat  ARN, un precursor al Acidului Dezoxyribonucleic, prescurtat ADN.

 A SASEA IPOTEZA. Viata a luat startul intr-un mediu dominat de temperaturi extrem de joase

SI IN FINAL.  

A SAPTEA IPOTEZA. Secretul vietii sta in Scidul Dezoxyribonucleic ( ADN), un acid molecular, care se gaseste in aproape toate organismele vii, si care este  responsabil de transportul informatiile  genetice . 

Cand te vei documenta asupra acestor ipoteze, vei descoperi ca toate au un punct comun gresit .

 Gresala consta   in  faptul ca  niciuna din TOATE ACESTE 7 IPOTEZE nu  explica in mod concret, rational,logic, acel  unic fapt- momentul acela  critic al genezei materiei vii. Ma refer la acel moment cand elementele chimice fara viata, datorita anumitor factori de timp si conditii  favorabile,      s-au combinat intre ele, si, deodata, printr-un fel de hocus-pocus cosmic, greu de specificat,au devenit elemente vii.

De cealalta parte, privind secretul aparitiei vietii , se afla  oamenii de stiinta creationisti, care nu cred si nu publica decat o singura TEZA. Ei cred ca viata ESTE  un act de creatiune speciala , care se datoreaza total unui Creator, care a ales sa inzestreze cu viata toate subiectele alese de El.

Altfel  spus, cele 7 ipoteze evolutioniste, reprezinta  incercarea ultimelor decenii, de a refuza cu tenacitate prezenta unui Creator in  paradigma  vietii Univers si in special pe planeta noastra.

Inteleg sincer cat de greu le vine celor care  se straduiesc din rasputeri sa dezlege secretul vietii… fara prezenta unui Creator. Si tot asa, inteleg cat de greu le este sa-si schimbe lentilele ochelarilor lor cu lentilele ochelarilor creationistilor.  Dar chiar daca s-ar intampla o asa minune, la ce bun?  Solutia este alta. Ea sta in acceptarea Argumentului filozofic privind aparitia vietii. Acest este singurul Argument   care poate sa dirijeze gandirea ta si a mea in aflarea adevarului. 

Argumentul Filozofic al vietii suna astfel: „Existenta vietii pe planeta noastra, si oriunde in Univers, reclama pre-existenta unei surse de viata, dinafara materiei”

Ce vrea sa spuna acest Argument Filozofic ?  Ca, in primul rand, viata NU se poate naste nicicum dintr-o materie  fara viata  !   Aceasta  inseamna ca nici vrabiuta de pe creanga, nici microbii de pe clanta usii, cum  nici elefantii, si nici omul, nu au aparut de la sine, in mod spontan, in absenta unei surse de viata dinafara materiei. Conditiile de geneza si de durata de timp, oricare ar fi fost ele, niciodata nu vor deveni  sursa de viata. Orice om de stiinta, fie el ateu sau credincios in Dumnezeu, admite lucrul acesta, ca fiind un adevar logic.

In domeniul Stiintelor Naturale, LEGEA FUNDAMENTALA A VIETII  se numeste Legea Biogenezei.

 Aceasta Lege a aparitiei vietii, afirma clar si simplu ca aparitia vietii in Universul, mic sau Infinit, se datoreaza unei surse de viata, PRE-EXISTENTA aparitiei oricarei forme de viata.

Acest adevar a fost confirmat de-a lungul timpului de mii de oameni de stiinta, dintre care, aleg sa amintesc numele proeminent, al Dr-ui Louis Pasteur. Descoperirea pe care el a facut-o in domeniul Microbiologiei, a dat o lovitura mortala conceptului Darwinist de „generatie spontanee”.

In anul 1933,  profesorul John Sullivan, de altfel un evolutionist notoriu, a admis urmatoarele: CITEZ : „A devenit o teza deja acceptata, ca viata nu apare niciodata decat din ceva ce are viata.”  SE INCHEIE CITATUL

Pana acum, asa cum se vede, aceasta este singura concluzie posibila si logica. De la savantul Pasteur si pana azi, an de an, marea majoritate a cercetatorilor cu adevarat stiintifici ,  stau de partea acestei concluzii logice. 

Eminentul paleontolog,  George Gaylord Simpson, si el un evolutionist, impreuna  cu colegii lui au declarat ca nu exista nici o indoiala in ce priveste aparitia vietii: CITEZ „Biogeneza este regula ; viata fiind intotdeauna produsul exclusiv al unei alte celule vii.”

Si evolutionistul Martin Moe, face urmatoarea remarca, in 1981:.. CITEZ  „Un secol de senzationale descoperiri in domniul stiintelor biologice, ne-a invatat ca viata apare numai din viata.” SE INCHEIE CITATUL.

Biologul evolutionist Neil Shubin, in lucrarea sa intitulata „Pestele tau launtric”, spune la pagina 174,  urmatoarele:  CITEZ ” Pot sa impartasesc cu voi o lege, fata de care,cu adevarat, toti suntem de acord. Dar aceasta nu este  legea pe baza careia noi  tratam lucrurile in totalitatea lor, ca venind de la sine. Aceasta lege este punctul de pornire in aproape tot cee ce facem in Paleontologie, Biologie si Genetica. Aceasta lege biologica spune ca, orice fiinta de pe aceasta planeta are parinti. Fiecare persoana pe care o cunosti, are parinti, asa cum se vede cu orice pasare, salamandra, sau rechin. Ca sa pun lucrurile intr-o forma si mai precisa, fiecare fiinta vie provine dintr-o informatie genetica de la un parinte.” SE INCHEIE CITATUL   Afirmatia lui Shubin este foarte importanta, pentru ca el, ca expert, refuza sa  infasure  adevarul in tot felul de supozitii,  ca si cum  viata ar fi putut sa apara din elemente chimice fara viata.

Concluzia nu poate fi departe de niciunul dintre noi, si anume, ca numai o Fiinta Supranaturala Vie a putut crea organisme vii. Concluzia oamenilor de stiinta mentionati pana acum, toti fiind evolutionisti, este nu numai o concluzie stiintifica, ci si total logica. La aceasta concluzie,   John Sullivan mai adauga cuvintele : „Este o concluzie care pare sa ne conduca inapoi la un anumit act supranatural.”

Profesorul George Wald, evolutionist  la prestigioasa Universitate Harward, a scris in lucrarea sa „Originea vietii”, urmatoarele:  „in principiu, sunt doar doua optiuni privind originea vieii : Prima optiune este aceea a unei generatii spontanee, si cea de a Doua, pe care o numeste „singura alternativa”, aceea de a crede intr-un act primar al unei creatiuni supranaturale. Iar in ce priveste cea de A Treia optiune, spune George Wald, „ea  nu exista deloc !”

Asa credea in urma cu mii de ani si David, regele poporului Israel, care intr-unul din psalmii sai (36, la vers. 9), a asezat intr-o  adresare poetica directa catre Dumnezeu, cuvintele: CITEZ  „Caci la Tine este izvorul vietii, prin lumina Ta vedem lumina.”

Acum, o ultima afirmatie inainte de caderea cortinei. Ea vine din partea cuiva care, timp de 50 de ani a fost   cel mai de seama lider  ateist din cercurile academice din Marea Britanie.  In final, acest intelectual de prestigiu, a ales sa declare intr-un spirit academic plin de onestitate fata de adevar, concluzia lui.  Ma refer la persoana lui Anthony Flew, despre care am scris in eseul trecut….Ne aflam in anul 2007 … 3 ani inainte de incheierea vietii lui  Iata la ce concluzie a ajuns:   CITEZ „Singura explicatie satisfacatoare a originei vietii, care se reproduce prin sine insasi, este o Inteligenta Infinita.” AM INCHEIAT CITATUL.

Cu alte cuvinte biogeneza este inca una din capodoperele unui Creator, si nu rezultatul unui joc de zaruri al Intamplarii fara ratiune.  Atunci cred ca esti de acord ca Acela care este Creatorul si Izvorul vietii este o necesitate   , cu totul adevarata si cu totul satisfacatoare… Prezenta vietii Sale in viata noastra este de fapt actul care  ne inobileaza si care  da un sens profund spiritual vietilor noastre.

PE DATA VIITOARE

 Octavian Cureteu