Semne ale unei biserici sanatoase

Patru intrebari care examineaza biserica 
Iacov 3:1-12; 2 Timotei 3:16-17
Ce contribuie la sanatatea spirituala a unei biserici? Iata patru etaloane:
 
1. Cat de bine comunicam? intr-o biserica sanatoasa din punct de vedere spiritual, oamenii ofera informatiile potrivite, la timpul potrivit, persoanelor potrivite, iar hotararile se iau disciplinat si pe fata. Membrii nu fac business in parcare, pe ascuns, dupa incheierea serviciului divin. Pastorii nu sunt barfiti. Reactiile sunt permise—chiar incurajate—fie ele pozitive sau negative. Cu cat mai sanatoasa este organizatia, cu atat mai deschisi sa reactioneze sunt oamenii.           
                                  
2. Care este nivelul de energie? intr-o biserica sanatoasa, viata congregatiei este plina si membrii fac lucrare misionara. De exemplu, biserica incepe sa aiba grija si sa ii sune pe cei care nu prea mai au contact cu viata ei.
Bisericile excelente au un nivel ridicat de absorbtie si productie. Productia inseamna ca membrii trec dincolo de zidurile bisericii, pentru a avea grija si a-i evangheliza pe cei care nu fac inca parte din biserica lui Dumnezeu. Absorbtia inseamna ca oamenii sunt conectati la viata bisericii.  
                                  
3. Avem scopurile pe care trebuie sa le avem? O biserica sanatoasa are scopuri clare, care extind organizatia. Aceasta planuieste actiuni care sa puna in practica scopurile. Atunci cand acestea sunt indeplinite, iau nastere altele. Cu alte cuvinte, biserica sanatoasa are viziune, pe care o poate formula in scopuri concrete.        
                                  
4. Prezentam noi toate aspectele evangheliei? O biserica sanatoasa le ofera membrilor o dieta teologica deplina si bogata. Desi predicile sunt consistente teologic, ele variaza in privinta subiectelor tratate. Nu sunt evitate nici subiectele dificile, deoarece biserica are energia si puterea de a le aborda.
 

______________________________

de Culegere si aranjament de Ionica Raceala. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.