Sexualitate si comportament

Sexualitate si comportament

 
In intelepciunea si dragostea Sa infinita, Dumnezeu a creat fiinta umana -barbat si femeie – si facand astfel, a asezat societatea umana pe temelia puternica a familiei si a unui camin iubitor.
Cu toate acestea, scopul lui Satana este sa perverteasca orice lucru bun; iar pervertirea a ceea ce este cel mai bun, conduce inevitabil spre ceea ce este cel mai rau. Sub influenta pasiunii neingradite de principii morale si religioase, unirea dintre sexe a degenerat, intr-o masura ingrijoratoare, in desfrau si abuz, care au condus la inrobire. Cu sprijinul multor filme, a televizorului, a programelor radio si materialelor tiparite, lumea este prinsa intr-o cursa spre noi prapastii ale rusinii si viciului. Nu numai ca structura de baza a societatii a fost afectata serios, dar de asemenea, prabusirea familiei aduce cu ea alte mari necazuri. Rezultatele conduc la vieti deformate ale copiilor si tinerilor, sunt dureroase si ne starnesc mila, iar efectele sunt dezastruoase, dar si cumulative.
Aceste practici condamnabile au devenit foarte raspandite, constituind o amenintare serioasa si in crestere pentru idealurile si scopurile lui Dumnezeu cu privire la caminul crestin. Practicile sexuale, contrare vointei exprimate a lui Dumnezeu, sunt adulterul si sexul premarital, precum si comportamentul sexual obsesiv. Abuzul sexual asupra partenerului de viata, asupra copiilor, incestul, practicile homosexuale si bestialitatea se numara printre pervertirile evidente ale planului original al lui Dumnezeu.
Acolo unde intentia pasajelor clare ale Scripturii este negata, iar avertizarile ei sunt respinse in favoarea opiniilor umane, predomina multa nesiguranta si confuzie (vezi Ex. 20:14; Lev. 18:22,23, 29 si 20:13; Mat. 5:27,28; 1Cor. 6:9; 1Tim. 1:10; Rom. 1:20-32). Aceasta este dorinta diavolului. Totdeauna el a cautat sa-i faca pe oameni sa uite, ca atunci cand Creatorul l-a facut pe Adam, El, de asemenea, a creat-o pe Eva, pentru a fi partenerul lui feminin ( “ parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut “ Gen. 1:24 ). In ciuda standardelor morale clare, prezente in Cuvantul lui Dumnezeu, privind relatiile dintre barbat si femeie, astazi lumea este martora la revenirea perversitatii si depravarii din timpurile civilizatiilor antice.
Rezultatele degradante ale obsesiei sexuale din zilele noastre si cautarea de placeri senzuale, sunt clar descrise in Cuvantul lui Dumnezeu. Dar Hristos a venit sa distruga lucrarile celui rau si sa restabileasca relatii corecte intre fiintele umane si intre acestea si Creatorul lor. Desi toti au pacatuit in Adam si sunt robi ai pacatului, aceia care se intorc la Hristos in pocainta, primesc iertare deplina si aleg calea cea buna – aceea a refacerii complete. Prin intermediul crucii, a puterii Duhului Sfant in “ omul dinlauntru “ si prin lucrarea educationala a Bisericii, toti pot fi eliberati de inclestarea perversiunilor si practicilor pacatoase.
Acceptarea harului lui Dumnezeu, oferit fara plata, il conduce inevitabil pe credincios spre un mod de viata prin care “ sa faca cu totul cinste invataturii lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru “ ( Tit 2:10 ). De asemenea, ea va conduce Biserica sa disciplineze cu hotarare si dragoste pe membrii care Il reprezinta gresit pe Mantuitorul si care denatureaza si coboara standardele vietii si comportamentului crestin.
Biserica recunoaste adevarul patrunzator si puternica motivatie din cuvintele adresate de Pavel lui Tit: “ Caci harul lui Dumnezeu , care aduce mantuire pentru toti oamenii a fost aratat, si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti, si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie, asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor, Isus Hristos. El s-a dat pe Sine insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege si sa-si curateasca un norod care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune “ – Tit 2:11 – 14. ( vezi de asemenea 2 Petru 3: 11 – 14 )
Aceasta declaratie a fost autorizata si votata de catre Comitetul Executiv al Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, la sesiunea anuala a Comitetului, in Washington, D.C.,la 12 octombrie 1987.
Sursa: www.adventist.ro