Sfanta Scriptura

Sfanta Scriptura

 
Sfanta Scriptura se afla la baza intelegerii scopului, mesajului si misiunii pe care le au adventistii de ziua a saptea. Noi consideram Biblia ca fiind mesajul lui Dumnezeu transmis prin unelte umane. Chiar daca Scriptura se descopera printr-o structura umana in limbaj, fundal si cadru istoric, continutul ei consta din mesajul divin adresat omenirii in intregime, dar in special celor care se inchina lui Dumnezeu. Desi limbajul omenesc este caracterizat de diversitate, totusi adevarul unificator fixeaza totul laolalta, formand Cuvantul lui Dumnezeu.
Scriptura ofera raportul autentic si demn de incredere despre Dumnezeul Creator si activita-tea Sa de aducere la existenta a lumii si a locuitorilor ei. Ne ofera cunostinta cu privire la origini, aduce semnificatie vietii si ne descopera destinul final al omenirii.
Dincolo de toate acestea, Scriptura marturiseste despre Isus Hristos, Acela care este revelatia finala, Dumnezeu printre noi. Atat Vechiul cat si Noul Testament marturisesc despre El. Din aceste motive, Sfanta Scriptura sta ca revelatie infailibila a vointei lui Dumnezeu, ca norma pentru valorile si viata crestina, ca masura pentru toate experientele umane si ca unic ghid demn de incredere pentru mantuirea prin Isus Hristos.
Aceasta declaratie a fost aprobata si votata de catre Comitetul Executiv al Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si autorizata de Biroul presedintelui Robert S. Folkenberg la sesiunea Conferintei Generale, desfasurate la Utrecht, Olanda, 29 iunie-8 iulie 1995.
Sursa: www.adventist.ro