SIDA

SIDA

 
Sindromul imunodeficientei umane dobandite ( SIDA ) si factorii asociati se raspandesc cu rapiditate in intreaga lume. Pe baza studiilor statistice se estimeaza ca in viitorul apropiat, in multe tari ale lumii, fiecare biserica ce numara aproximativ 100 de membri va avea in mijlocul ei cel putin un membru care are un prieten, sau o ruda infectata cu SIDA.
SIDA se transmite prin doua cai majore: intimitate sexuala cu o persoana infectata si introducerea in corp a virusului HIV ( virusul imunodeficientei umane ) prin sange contaminat din cauza injectiilor cu seringi si ace nesterilizate, sau prin produse de sange contaminate. SIDA poate fi prevenita prin evitarea contactului sexual inaintea casatoriei, prin pastrarea unei relatii monogame fidele cu o persoana neinfectata in cadrul casatoriei si prin evitarea folosirii acelor nesterile pentru injectii si garantarea sigurantei produselor pe baza de sange.
Adventistii sunt implicati in educatia pentru prevenirea SIDA. Timp de multi ani adventistii au luptat impotriva circulatiei, vanzarii si folosirii drogurilor si continua sa faca acest lucru. Adventistii sprijina educatia sexuala, care include conceptul ca sexualitatea umana este darul lui Dumnezeu pentru omenire. Sexualitatea prezentata in Biblie limiteaza in mod clar relatiile sexuale la un singur partener si exclude promiscuitatea si toate celelalte relatii sexuale a caror consecinta este expunerea la virusul HIV.
Raspunsul crestin fata de SIDA trebuie sa fie particularizat, oferind compasiune, ajutor si mantuire. Dupa cum Isus Se ingrijea de bolnavii de lepra, cea mai teribila boala transmisibila din acele zile, tot asa urmasii Lui de astazi vor oferi sprijin celor bolnavi de SIDA. Apostolul Iacov sfatuia: “ Ce bine le faceti daca le spuneti< duceti-va in pace, incalziti-va si saturati-va>, fara sa le dati cele trebuincioase trupului? ” ( Iacov 2: 16 ).
Aceasta declaratie publica a fost autorizata de Presedintele Conferintei Generale, Neal C. Wilson, dupa consultarea cu 16 vicepresedinti ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, pe 5 iulie 1990, la sesiunea Conferintei Generale, desfasurata la Indianapolis, SUA.
Sursa: www.adventist.ro