Soarele si Cancerul

.Soarele si cancerul.
 
 Cercetatorii americani sunt de parere ca expunerea in moderatie la soare poate preveni cancerul. Un articol publicat in Journal of Epidemiology and Community Health, documeteaza rezultatele mai multor studii stiintifice. Aceste studii arata ca un nivel scazut de expunere la razele ultraviolete de soare, este asociat cu un numar ridicat de cancer de plamani in 111 tari. La scara modiala, mai mult de un milion de persoane anual devin victime ale cancerului de plamani. Aproximativ 85% din victime sunt fumatori. Cercetatorii americani, in ciuda acestor descoperiri recente, atrag atentia la riscul pe care fumatul il reprezinta. Indiferent de cat de mult s-ar expune o persoana la soare, nu poate contrabalansa riscul fumatului. Apoi, o expunere prelungita la soare poate creste riscul de cancer de piele. ,,De fapt decoperirea noastra nu este noua, inca de pe timpul lui Hippocrates, oamenii erau de parere ca este mai bine sa locuiesti in partea de sud a muntelui”, a declarat autorul studiului, Dr. Cedric Garland, profesor de medicina preventiva de la University of California, San Diego.
Intr-un studiu mai vechi, Dr. Garland a aratat cum populatia care locuieste in zonele cu putin soare, au incidente de cancer de colon si alte organe interne, dublu fata de cei care lucuiesc in zone cu mult soare. Astfel, in randul populatiei din nordul americii, numarul de pacienti cu cancer de colon este dublu in comparatie cu locuitorii din statele din sudul americii. Nivelul de raze ultraviolete este cel mai ridicat la ecuator. Mai multe studii stiintifice au aratat ca incidentele cele mai ridicate de cancer sunt in zonele cele mai indepartate de ecuator, si cele mai scazute in regiunile cele mai apropiate de ecuator. Un alt studiu publicat recent, arata cum persoanele cu un nivel scazut de Vitamina D in sange, au incidente de cancer de colon mai frecvente decat persoanele cu un nivel ridicat, sau normal de Vit D. ,,Toata lumea ar trebui sa ia un supliment de Vit D, insa expunerea la soare este cel mai simplu lucru”, a declarat in incheiere Dr. Garland. Soarele este sursa cea mai convenienta de Vit D. Prin expunerea la soare, razele ultraviolete declanseaza productia de Vit D in piele.

Ora Profetica, Semnele Sfarsitului – Intercer

______________________________

Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.