Speranta

Comunicat

Prevazand starea de nesiguranta care va rezulta in urma calcarii Legii si situatia  nenorocita in care va ajunge omenirea in urma pacatului. (Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu, Romani 6,23);
Stiind ca plata pacatului este moartea (Romani 6,23);
Avand in vedere pe de o parte ca Legea nu poate fi schimbata, iar pe de alta parte ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui si sa traiasca (Ezechiel 33,11):

Hotaram

Art.1 – Se numeste in functia de Mantuitor al omenirii Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu.
Art.2 – „El va cobori pe pamant, se va naste din fecioara Maria si de la Duhul Sfant devenind OM si in acelasi timp ramanand DUMNEZEU!
Art.3 – Va trai o viata asemenea oamenilor, ispitit in toate lucrurile ca si ei (Evrei 4,15).
Art.4 – isi va da viata pe crucea Golgotei pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica (Ioan 3,16).
Art.5 – A treia zi va invia „cu moarte pre moarte calcand”.
Art.6 – Se va inalta la cer ca sa poata fi, in ce priveste legaturile cu Dumnezeu, un Mare Preot milos si vrednic de incredere (Evrei 2,17).
Art.7 – „Si iarasi va sa vie cu slava sa judece viii si mortii, a Carui imparatie nu va avea sfarsit”.

Dispozitii finale

Prin aceasta se instituie asupra planetei Pamant domnia harului mantuitor prin care orice pamantean care-L accepta pe Isus Hristos si crede in El poate alege viata vesnica in locul mortii.
 
Avand in vede ca prin Isus Hristos orice om care doreste mantuirea o poate capata, este necesar ca intreaga lume sa cunoasca acest comunicat care este EVANGHELIA (vestea cea buna).
 
De aceea hotaram: Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin (Matei 28,19.20).
 
Caci trei sunt care marturisesc in ceruri: TATaL, CUVaNTUL SI DUHUL SFaNT (1 Ioan 5,17).
 
„Speranta”, anul I, nr.1, martie 1990, Botosani-Suceava 

______________________________

de Valeriu Petrescu. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.