Spiritul profetic

Spiritul profetic

 
Noi,delegatii adunati la cea de-a 56-a sesiune a Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, ne exprimam lauda si multumirea fata de Dumnezeu pentru minunatul dar al spiritului profetiei.
In Apoc 12, vizionarul Ioan identifica Biserica zilelor din urma ca fiind ‘’ ramasita… care pazeste poruncile lui Dumnezeu, si are marturia lui Isus Hristos’’. (vers 17). Noi credem ca in aceasta scurta imagine profetica vizionarul descrie Biserica Adventista de Ziua a Saptea, care tine ‘’poruncile lui Dumnezu’’, dar are si ‘’marturia lui Isus Hristos’’, care este ‘’spiritul profetiei’’( Apoc 19:10 ).
In viata si lucrarea Ellenei G. White ( 1827 – 1915 ) noi vedem implinindu-se fagaduinta lui Dumnezeu de a oferi bisericii ramasitei ‘’spiritul profetiei’’. Chiar daca Ellen White nu si-a arogat titlul de profet, noi credem ca ea a facut lucrarea unui profet, ba chiar mai mult. Ea a spus: ‘’Misiunea mea implica lucrarea unui profet, dar nu se opreste aici’’. (1 Selected Messages, p 36 ); ‘’Daca altii mi se adreseaza cu acest nume [profetesa], nu vreau sa -i contrazic .” ( ibid, p 34 ); ‘’Lucrarea mea include mult mai mult decat semnifica acest nume. Eu ma consider un mesager caruia Dumnezeu i-a incredintat soliile Sale pentru poporul Sau’’ ( ibid, p 36 ).
Sarcina principala a Ellenei G. White a fost sa indrepte atentia catre Sfanta Scriptura. Ea a scris : ‘’Bibliei i se acorda prea putina atentie, astfel ca Dumnezeu a dat o lumina mai mica pentru a-i conduce pe barbati si femei la lumina mai mare.” ( Review and Herald, 20 ianuarie, 1903 ). Chiar daca scrierile sale sunt o “ lumina mai mica”, ea a crezut ca ele sunt lumina, iar sursa acestei lumini este Dumnezeu.
Ca adventisti de ziua a saptea, noi credem ca, “ in Cuvantul Sau, Dumnezeu a incredintat omului cunostinta necesara pentru mantuire. Sfanta Scriptura trebuie sa fie acceptata ca o revelatie infailibila si autoritara a vointei Sale. Ea este masura caracterului, descoperitorul doctrinelor si testul experientei.” ( The Great Controversy, p 7). Noi consideram canonul biblic incheiat. Insa credem de asemenea, asa cum au spus contemporanii Ellenei White, ca scrierile sale poarta autoritatea divina, atat pentru o vietuire sfanta, cat si pentru doctrina. Iata de ce noi recomandam:
1. Ca biserica, sa cautam puterea Duhului Sfant pentru a aplica mai bine in vietile noastre sfatul inspirat continut in scrierile Ellenei White.
2. Sa facem eforturi sustinute pentru a publica si raspandi aceste scrieri pretutindeni in lume.
Aceasta declaratie a fost aprobata si votata la Sesiunea Conferintei Generale de la Utrecht, Olanda, 30 iunie 1995.
Sursa: www.adventist.ro