Stii unde se ascund microbii ?

Stii unde se ascund microbii ?


„Care este locul din care copiii pot contracta cel mai uşor o infecţie?“
Într-un studiu recent efectuat în SUA, doar 5 % dintre americani au dat răspunsul corect: locuinţa. Tot astfel, doar 3% au ştiut un lucru inedit: cada de baie este locul din casă cu cei mai mulţi germeni. Acestea au fost doar câteva constatări surprinzătoare pe baza studiului, sponsorizat de LYSOL, ca parte a efortului Global Hygiene Council pentru educarea publicului asupra importanţei igienei personale şi a locuinţei.

Microbii: risc mai mare în casă decât afară

Cunoaşterea locului în care se concentrează cel mai mare număr de microbi te ajută să menţii sănătatea familiei. Pentru aceasta, să facem un tur de recunoaştere asupra locurilor în care se pot ascunde microbii în locuinţă.
În baie: Un studiu arată că în cada de baie se găsesc mai mulţi stafilococi decât în coşul de gunoi (26% faţă de 6% ). Întrerupătoarele au tot atâtea bacterii ca şi coşurile de gunoi. Blaturile, chiuvetele şi robinetele au mai multe bacterii decât scaunul de toaletă. În vasul de toaletă pot trăi mai mult de 3 milioane de bacterii.

În bucătărie
: Blaturile şi mesele de bucătărie pot adăposti mai mulţi microbi decât scaunul de toaletă. Pe duşumele se întâlnesc mai mult de 10.,000 de bacterii/m2.

Locul de joacă al copiilor
: Jucăriile găzduiesc un număr variat de bacterii, care pot fi trecute de la un copil la altul.
Ce poţi face pentru a menţine casa ferită de microbi?
Spală-te pe mâini. Fă-ţi din asta un obicei, în special după folosirea toaletei, înainte şi după pregătirea mâncării, după ce te-ai jucat cu animalele şi când vreun membru al familiei este bolnav.
Dezinfectează regulat suprafeţele din casă. Există numeroase produse care distrug 99.9% dintre viruşi şi bacterii.
Ai grijă de alimente. Găteşte şi depozitează alimentele la temperatura potrivită şi separă carnea crudă de alte alimente.
Sursa: www.cercetatiscripturile.org