Trebuie ca adventistii sa fie mai activi si pro-activi?

Trebuie ca adventistii sa fie mai activi si pro-activi?

 
Da! În unele locuri, noi urmăm o strategie pasivă de supravieţuire, la fel ca multe alte minorităţi. În mod tradiţional, noi nu ne-am aşteptat ca să căpătăm sprijinul “lumii”. Nu ne place să luptăm pe linia frontului. Motto-ul unor adventişti ar putea fi: “Ca să fii fericit, trăieşte ascuns!” Având o astfel de abordare, am pierdut multe ocazii ca publicul să afle cine suntem şi să ne prezentăm valorile.
Desigur, noi trebuie să urmăm metoda creştină a regulii de aur. Dar, de asemenea, se pare că uneori suntem intimidaţi de contactul cu autorităţile. Faptul că eşti adventist, sau chiar un lider adventist, nu te face în mod necesar să fii o persoană curajoasă sau un lider curajos!
Trebuie să învăţăm să ne apărăm valorile şi drepturile în faţa oamenilor. Trebuie, întotdeauna, să fim gata să promovăm aceste valori şi să-i apărăm pe cei care sunt victime ale intoleranţei. Pro-activi, da, dar nu agresivi; acceptaţi răul, nu, dar “biruiţi răul prin bine”, da. “Întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii” (Romani 12:18). Pentru a avea pace trebuie de asemenea ca drepturile tale să fie respectate, după cum şi tu respecţi aceleaşi drepturi ale altora.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro