Tulbura adventistii de ziua a saptea Vaticanul si astfel ei reprezinta o preocupare majora pentru Biserica Catolica?

Tulbura adventistii de ziua a saptea Vaticanul si astfel ei reprezinta o preocupare majora pentru Biserica Catolica?

 
Unii adventişti cred că Roma îşi are privirile aţintite asupra Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Aceasta denotă o tendinţă spre egocentrism. O astfel de concepţie nu constituie o atitudine echilibrată sau sănătoasă, ci mai degrabă o anume obsesie.
Mulţi adventişti cu siguranţă sunt mai concentraţi asupra Vaticanului decât este Vaticanul asupra adventiştilor. Sublinierea în cadrul evanghelizărilor publice a unor interpretări profetice în care papalitatea joacă un rol sinistru într-adevăr îi tulbură pe catolici. Însă, Vaticanul este mai îngrijorat de creşterea extraordinară a penticostalilor, în special în America Latină. În China se pare că sunt mai mulţi penticostali decât catolici. Numărul penticostalilor la nivel mondial se ridică la aproximativ 300-500 milioane de membri.
În căutarea unităţii, Vaticanul îşi are contrapartidele sale tradiţionale: Conciliul Mondial al Bisericilor, anglicanii şi bisericile ortodoxe. În prezent Roma consideră importantă stabilirea de relaţii cu penticostalii şi alţi evanghelici. Lucrurile s-au schimbat dramatic în timpul acestui ultim deceniu.
Bisericile protestante tradiţionale au pierdut membri iar evanghelicii au crescut cu rapiditate şi au devenit în multe domenii cel mai puternic grup din cadrul protestanţilor. Nu poţi lucra pentru realizarea unităţii Bisericii Creştine ignorând acest fapt. Biserica Romano-Catolică îi vede pe evanghelici, incluzând pe penticostali, ca fiind cel mai viguros dintre concurenţii religioşi şi care are cea mai mare creştere, nu pe adventiştii de ziua a şaptea.
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro