Ultima solie a lui Dumnezeu

Ultima solie a lui Dumnezeu
Multi oameni cred ca noi am ajuns la ultima ora a  acestui pamant. Nu ne asteapta nimic in viitor decat teama, catastrofe si nimicire. James Douglas spune: „Inima natiunilor este bolnava de frica. Oamenii de stat sunt loviti de teroare si incurcati”. Dr. Leland Stowe in cartea sa „While Time Remains”, spune: „Natiunile trebuie sa-si joace acum ultima carte pentru a supravietui”. 
In timp ce conducatorii de state, educatorii si oamenii de stiinta spun ca am ajuns la ceasul cel mai intunecat al omenirii – la vremea ultimei ore -acest material va incuraja inimile dv. sa creada ca noi am ajuns la vremea celei mai marete ore.  E adevarat ca e intuneric si, daca vreodata lumea a avut trebuinta de o lumina, un ghid, o solie sa arate oamenilor ce sa faca, acum este timpul acela.
Cea mai mare trebuinta a noastra este de a avea o asigurare ca o astfel de solie va fi data, caci citim in Filipeni 4:19: „Si Dumnezeul meu sa  ingrijeasca de toate trebuintele voastre”. Prieteni, care e trebuinta dv.? Dumnezeul meu se va ingriji sa o suplineasca. Adevarat, este timpul ultimei ore si ce ceas al crizei este, dar ce bine e sa stim ca  Dumnezeu a trimis totdeauna, chiar in timpul crizei, o solie care raspunde la trebuintele omenesti.
In zilele lui Noe, lumea era in fata unei catastrofe universale. Gindurile oamenilor erau indreptate numai spre rau. Dumnezeu a imputernicit pe Noe sa avertizeze pe oameni despre soarta care-i astepta. Aceasta solie a fost un mesaj de speranta – Cum poti fi salvat! Cine a ascultat de aceasta solie a fost salvat. Oricine nu a dat importanta soliei a pierit. Sfinta Scriptura denumeste un astfel de mesaj: Adevarul Prezent.
Este un mesaj special si pentru zilele noastre? In Matei 24:37 citim: „Cum s-a intimplat in zilele lui Noe, aidoma se va intimpla si la venirea Fiului omului”. La fel cum a trimis Dumnezeu o solie in zilele lui Noe prin care se spunea oamenilor sa se pregateasca pentru potop, la fel in aceste zile din urma, chiar inainte de venirea lui Hristos, Dumnezeu va trimite o solie catre lumea intreaga.
IN CE PERIOADA SUNTEM  NOI?
Poate cineva intreaba: „Am ajuns noi chiar in aceste zile de pe urma? Unde suntem noi in scurgerea timpului? Ce putem spune? Ucenicii au intrebat pe Isus: „Spune-ne … care va fi semnul venirii Tale si  al sfirsitului veacului acestuia?” Isus le-a zis: „Bagati de seama sa nu  va insele cineva”. Matei 24:3-4. El spunea ca vor fi razboaie si vesti de razboaie si un lung timp de necazuri pe care noi l-am numit Evul Mediu.
Si Isus a mai zis: „Vor fi semne in soare, in luna si in stele. Si pe pamint va fi strimtorare printre neamuri, care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor”. Ce emotionant este sa deschizi Enciclopedia Britanica si sa privesti la rubrica: „Ziua intunecoasa” unde gasim ca in ziua de 19 Mai 1780 soarele s-a intunecat ca un sac de par si in aceea noapte luna a devenit rosie – rosie ca singele – asa cum a prezis Isus. La subiectul: „Caderea stelelor” citim despre mareata cadere de stele din 13 Nov. 1833. Aceste lucruri s-au intimplat exact cum a prezis Isus.
Dupa semnele in soare, luna si stele, Biblia spune ca „pe pamint va fi strimtorare printre neamuri … Oamenii isi vor da sufletul de groaza in asteptarea lucrurilor care se vor intampla pe pamant: caci puterile cerurilor  vor fi clatinate”. Luca 21:25-26. In 1945 un fior de teama a trecut peste lume cind bomba atomica a cazut peste Hiroshima. Inimile oamenilor acum sunt pline de teama ca niciodata inainte.
Dr. Harold C. Urey, un lider al oamenilor de stiinta din domeniul atomic, spunea: „Sunt inspaimintat. Fiecare om de stiinta pe care-l cunosc e inspaimintat pentru viata sa si pentru a celorlalti”.
Omenirea este apucata de o teama grozava deoarece exista arme ingrozitoare si instrumente de distrugere.Exista deasemeni noi arme biologice asa de teribile incat intrec puterea de imaginatie a oamenilor. Isus spunea ca inimile oamenilor vor fi pline de teama cind vor vedea aceste lucruri teribile venind pe pamant. Ce se va intampla apoi? „Atunci vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere si slava mare”. Luca 21:27. Venirea Lui este aproape, este chiar la  usi.
SEMNELE VENIRII SALE
Cel mai mare semn ca venirea lui Hristos va avea loc in zilele noastre se gaseste prezis in Matei 24:14: „Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfirsitul”. Isus ne spune ca atunci cind Evanghelia Sa – aceasta Evanghelie vesnica – a ajuns la toate natiunile, neamurile, limbile si popoarele, atunci El Se va renantoarce pe pamant sa-i ia pe ai Sai.
Amintiti-va ca Isus a zis: „Cum a fost in zilele lui Noe, asa va fi cind Fiul omului va veni iarasi”. Chiar asa cum a existat atunci o solie care a fost vestita lumii pregatind pe oameni pentru potop, la fel in ultimile zile, chiar inaintea venirii lui Hristos, va exista un mesaj special care va pregati poporul pentru venirea Sa. „Apoi m-am uitat si iata un nor alb; si pe nor  sedea cineva care semana cu un fiu al omului; pe cap avea o cununa de aur; iar in mina, o secere ascutita”. Apocalips 14:14. Aceasta este o imagine vie a  venirii lui Isus Hristos pe norii cerului.
ULTIMA SOLIE A LUI DUMNEZEU
Apocalips 14:6-7. „Si am vazut un inger care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie vesnica, pentru ca s-o vesteasca locuitorilor pamintului, oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oricarui norod. El zicea cu glas tare: „Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii lui; si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamintul, marea si izvoarele  apelor!”
Iata aici tabloul cu Evanghelia vesnica dusa la fiecare natiune a pamantului, la fiecare popor, chiar inainte de a veni Hristos.   Cand ultima solie a lui Dumnezeu incepe sa fie dusa lumii, atunci incepe judecata. Mesajul continua in versetul 8: „A cazut, a cazut Babilonul”. Apoi este data invitatia: „Iesiti din Babilon, poporul Meu”. De ce? Pentru ca Babilonul a cazut.
Ultima parte a mesajului e data in Apocalips 14:9-10: „Daca se inchina cineva  fiarei si icoanei ei si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana, va bea si el din vinul miniei lui Dumnezeu…
Apoi Ioan, vizionarul, vede poporul de la sfirsitul timpului, pe aceia care asculta ultima solie a lui Dumnezeu; el vede poporul care duce acest mesaj lumii si-i descrie in Apoc. 14:12. „Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus”. Urmatorul eveniment, in versetul 14: „Apoi m-am uitat si iata un nor alb; si pe nor sedea cineva care semana cu un Fiu al omului”. Hristos vine in toata slava Sa.
Iata ultima solie a lui Dumnezeu in trei propozitii:
1. Ceasul judecatii a venit.
2. „Babilonul a cazut, iesiti afara din el, poporul Meu”.
3. Nu va inchinati fiarei si icoanei ei, ci mai bine „paziti poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus”.
J.L.Tucker
Traducere: Valeriu  Burciu