Un deputat Finlandez dat in judecata…

Un deputat Finlandez dat in judecata cu privire la opiniile sale despre căsătorie și sexualitate.

Profesorii de drept de la Harvard, Yale, Princeton și alte instituții respectate solicită SUA să intervină în urmărirea penală a unui deputat finlandez cu privire la opiniile sale despre căsătorie și sexualitate.

Într-o scrisoare deschisă, aceștia solicită Comisiei SUA pentru libertatea religioasă internațională să facă presiuni asupra Departamentului de Stat si să sancționeze procurorul general al Finlandei pentru urmărirea penală a lui Päivi Räsänen.

Räsänen se confruntă cu până la șase ani de închisoare pentru incitarea la ură, după ce și-a exprimat opiniile biblice despre căsătorie și sexualitate în tweet-uri, o broșură și la televizor.

 

Pr. Dr. Juhana Pohjola, episcopul ales al eparhiei evanghelice a misiunii luterane a Finlandei, a fost acuzat, de asemenea, de agitație etnică pentru publicarea broșurii în care Räsänen spunea căsătoria ar trebui să fie între un singur bărbat și o singură femeie.

În scrisoarea deschisă, cei 10 cercetători din domeniul juridic au spus că decizia de urmărire penală a reprezentat „încălcări grave ale drepturilor omului” și „acte directe de opresiune”.

Aceștia susțin că acțiunile procurorului general îndeplinesc standardele stabilite de Actul global Magnitsky conform căruia pot fi impuse sancțiuni oficialilor străini pentru încălcări grave ale drepturilor omului.

„Nici un echilibru rezonabil al bunurilor de ordine publică, egalitate civilă și libertate religioasă nu poate susține această suprimare a dreptului de a crede și a-și exprima convingerile”, se arată în scrisoare.

Aceștia avertizează că, dacă ar fi condamnați, creștinii din Finlanda ar putea fi obligați „să aleagă între închisoare și să abandoneze învățăturile diverselor lor credințe”.

„Urmărirea de către Procurorul General a acestor acuzații împotriva unui legiuitor și episcop proeminent trimite un mesaj inconfundabil finlandezilor de orice rang și post: nimeni care să respecte învățăturile tradiționale ale iudaismului, creștinismului, islamului și altor câteva religii cu privire la problemele căsătoriei și moralitatea sexuală va fi ferită de hărțuirea statului dacă aceștia, precum episcopul Pohjola și dr. Räsänen, își exprimă convingerile morale și religioase „, au spus ei.

Printre semnatari se numără profesorul de drept al Universității Princeton Robert P George și Mary Ann Glendon și Adrian Vermeule de la Universitatea Harvard.