Un hot deosebit

Un hot deosebit

Nici n-as fi visat ca el ar putea fi un hot! Ne imprietenisem de scurta vreme. „Un comic a devenit comis voiajor”, au fost cuvintele cu care m-a intampinat zambind. M-am interesat in legatura cu originea sa. A spus ca avusese legaturi cu diferite distilerii de rachiu. De asemenea, era in relatii cu o firma producatoare de tigari. „In prezent sunt reprezentantul unei reviste”, continua el.
Astfel ca l-am lasat sa intre in sufragerie.
„In viata mea alcoolul si tutunul nu au nici un loc”, i-am spus in mod expres. „Deoarece sunt credincios, trupul meu este templul Duhului Sfant.” Convingerile mele l-au lasat absolut rece. El voia sa-si pastreze parerile lui, iar eu puteam sa le tin pe ale mele.
Va imaginati ca m-am indoit de autenticitatea unora dintre povestirile sale. Si totusi, trebuie sa admit ca am gasit captivante multe dintre experientele sale. L-am invitat sa vina din nou seara urmatoare. „Poate ca voi reusi sa am o buna influenta asupra lui”, ma gandeam.
Sotia mi-a amintit ca noua sa vizita se suprapune timpului de rugaciune de miercuri seara. „Da, ar fi trebuit sa merg acolo”, am admis eu, „insa nu pot retrage invitatia pe care am facut-o acestui prieten.” Sotia nu a fost incantata de aceasta vizita. Ea a zis: „Pur si simplu nu am incredere in el.” Ea a devenit tot mai ingrijorata, pe masura ce el consuma tot mai mult timpul nostru.
Ziua imi parea plictisitoare in comparatie cu serile in care ne vizita acest ins. El a avea o fantezie captivanta. Stateam acolo si radeam cand isi povestea aventurile. Conflictele lui cu legea erau de-a dreptul palpitante.
Povestirile sale aveau un farmec deosebit. De obicei ele aveau si scene murdare si de aceea trebuia sa-l reduc mereu la tacere.
Dupa aceea a inceput sa-i influenteze pe fiul meu care e adolescent si fiica mea care are noua ani. Abia asteptau sa auda ultimele sale glume si povestile sale incitante. Ar fi fost gata sa-l asculte ore in sir, daca le-as fi permis. Toate aceste diversiuni i-au impiedecat pe copii sa invete si i-au afectat si din punct de vedere al sanatatii. Pana la urma, am inceput sa ma ingrijorez si eu din cauza prezentei acestui tip in caminul nostru.
Si atunci s-a intamplat ceva! A fost exact „picatura care a facut sa se reverse paharul”. Intr-o zi am constatat ca-mi lipseau mai multe carti. „Poate ca tipul este un hot”, m-am gandit eu, „si daca este asa, atunci cine stie cate alte lucruri nu ne-a mai luat?”.
El arata suspect. Eram atat de pornit, incat m-am hotarat sa-i contactez si pe vecinii mei. Am descoperit impreuna ca si de acolo a sustras multe lucruri. M-am minunat de modul siret in care a actionat. In orice caz, s-a confirmat temerea pe care sotia mea a avut-o de la inceput.
Intr-o alta familie s-a prezentat drept profesor de religie. Un alt vecin, om de afaceri, l-a considerat specialist in eficienta. „El are ceea ce ii este necesar unui om de afaceri de succes.” Le-am propus acestor oameni sa-si controleze averea. Cei mai multi au descoperit ca le lipsea ceva.
Am remarcat ca dintr-o casa lipseau revistele crestine. In alta a disparut Biblia. Am fost uimit sa aud ca ei au discutat acasa cu acest tip tocmai in timpul serviciului divin de duminica dimineata si al orei de rugaciune de miercuri seara.
In cele din urma, mi-am dat seama ca vizitatorul meu era un hot impatimit. El a furat cartile, revistele si timpul meu. Insa cel mai mult mi-a parut rau de faptul ca prietenia mea launtrica cu Isus Cristos a fost afectata ca si serile in care aveam partasie cu familia si cu prietenii mei.
Unii oameni au pierdut lucruri de valoare, nu doar maruntisuri. Experientele spirituale si partasia familiala au fost inlocuite cu o distractie scurta, superficiala.
Acest ins nu mai vine in casa noastra. El ar fi de fapt inofensiv, daca as putea sa-l tin in frau. Oamenii care fura nu sunt intotdeauna rai. Chiar si acesta ar putea, uneori, sa aduca vesti folositoare. In tot cazul, ar trebui sa tinem ochii deschisi, pentru ca altfel ne va fura mereu cate ceva.
Din cand in cand il mai vad pe la vecinii mei. El ii tine in tensiune ora de ora. Am incercat sa-mi aduc aminte de numele lui, ca sa va atentionez si pe dumneavoastra. Din nefericire l-am uitat. Insa initialele sale nu le voi uita niciodata. Ele sunt T.V.
As fi curios sa stiu ce ti-a furat tie TV. Timp? Timpul de partasie cu Dumnezeu? O lectura buna? Discutii folositoare? Frecventa-rea serviciilor divine? Participarea la orele de religie din biserica ta? Controleaza-ti inca o data lista! Vei fi probabil uimit de ceea ce vei constata ca-ti lipseste.
Acest tip siret imi aduce aminte de un cal salbatic. Trebuie sa stai foarte bine pe el si sa tii strans de haturi, altfel o ia razna. Daca nu-l stapanesti tu, atunci te stapaneste el pe tine.
Daca vei invata sa tratezi TV-ul – adica televizorul – asa cum Pavel a tratat lumea, el va ramane in limitele sale. Dar vei reusi? Cu puterea ta, in mod sigur nu – insa intreaba-te daca Domnul doreste cu adevarat influenta lui in casa ta! Ce faci daca T.V-ul Il pune pe Isus Cristos pe locul doi? Gandeste-te la responsabilitatea pe care o ai fata de familia ta!
Sursa: www.cercetatiscripturile.ro