Un vechi tratament: amestec de miere şi scorţişoară

Mierea se găseşte în majoritatea ţărilor din lume.
În medicina chineză mierea este folosită ca medicament de secole întregi.
Oamenii de ştiinţă din epoca noastră au acceptat mierea ca un medicament foarte eficient pentru tot felul de boli.
Mierea poate fi folosită pentru orice boală, fără vreun efect secundar.
Ştiinţa modernă spune că, deşi este dulce, mierea, dacă este luată în cantităţi potrivite, ca medicament, nu le dăunează bolnavilor de diabet.
Revista Weekly World News (Ştirile mondiale săptămânale) de pe 17 ianuarie 1995, din Canada, a publicat o listă de boli care, conform ultimelor cercetări din Occident, pot fi vindecate cu ajutorul mierii şi a scorţişoarei.

Artrita

Luaţi o porţie de miere şi două de apă călduţă, la care adăugaţi o linguriţă de praf de scorţişoară. Faceţi o pastă şi frecaţi uşurel pe locul care vă mănâncă sau ustură.
În majoritatea cazurilor durerea dispare în 15 minute.
Bolnavii de artrită pot lua zilnic o cană de apă fierbinte în care se adaugă două linguri de miere şi o linguriţă de praf de scorţişoară.
Dacă se ia regulat, poate vindeca orice boală cronică.
Într-un studiu recent realizat la Universitatea din Copenhaga, s-a descoperit că atunci când doctorii le-au dat pacienţilor înainte de micul dejun un amestec dintr-o lingură de miere şi jumătate de linguriţă de praf de scorţişoară, într-o lună 73 din 200 de pacienţi nu au mai simţit nicio durere. Majoritatea acestor pacienţi nu puteau să meargă sau să mişte cu uşurinţă, dar după această terapie au început să nu mai simtă atâta durere la mers.

Pierderea părului

Cei care suferă de chelie sau le cade părul pot să îşi aplice pe păr, cu 15 minute înainte de a se spăla, o pastă din ulei de măsline fierbinte, o lingură de miere şi o linguriţă de praf de scorţişoară.

Infecţii ale vezicii urinare

Adăugaţi într-un pahar de apă călduţă două linguri de praf de scorţişoară şi o linguriţă de miere şi beţi. Distruge microbii din vezică.

Durerea de măsele

Preparaţi o pastă dintr-o lingură de praf de scorţişoară şi cinci linguriţe de miere şi aplicaţi-o pe măseaua care doare. Procedura aceasta poate fi realizată de trei ori pe zi, până când dispare durerea.

Colesterolul

Două linguri de miere şi trei linguriţe de praf de scorţişoară amestecate în 450 de grame de ceai, reduc nivelul de colesterol din sânge cu 10% în două ore.
Ca şi la bolnavii de artrită, dacă se ia de trei ori pe zi, reduce nivelul de colesterol.

Pentru răceli

Cei care suferă de răceli obişnuite sau grave ar trebui să ia zilnic o lingură de miere călduţă amestecată cu un sfert de linguriţă de praf de scorţişoară, timp de trei zile.
Acest tratament vindecă tusea cea mai cronică şi curăţă sinusul.

Sterilitatea

Chinezii folosesc de mult timp mierea pentru a întări sperma bărbatului. Două linguri de miere înainte de culcare vor rezolva sterilitatea. În ultima vreme chinezii nu au mai avut această problemă …
În China, Japonia şi Orientul Îndepărtat, se foloseşte de secole praful de scorţişoară pentru femeile care nu au copii şi pentru întărirea uterului.
Femeile care nu pot avea copii pot lua o linguriţă de miere în care s-a pus un vârf de praf de scorţişoară, să aplice această pastă pe gingie de mai mult ori pe zi, astfel încât să se amestece încet cu saliva şi să intre în corp.

Durerile de stomac

Mierea împreună cu praful de scorţişoară vindecă durerile de stomac şi ulcerul de la rădăcină.
Conform unor studii realizate în India şi Japonia, mierea, dacă este luată cu praful de scorţişoară, reduce eliminarea de gaze şi alină durerea din stomac.

Bolile cardiace

Faceţi o pastă din miere şi praf de scorţişoară. Ungeţi-o pe pâine în loc de gem sau jeleu şi consumaţi-o în mod regulat la micul dejun.
Reduce riscul de nivel ridicat de colesterol în artere şi elimină riscul de atac de cord.
Pentru cei care au avut un atac de cord în trecut, e bine să ia acest medicament zilnic, pentru a evita riscul unui alt atac.
Folosirea regulată a acestui tratament reduce pierderea respiraţiei şi întăreşte bătăile inimii.
În Statele Unite şi Canada, în unele centre medicale acest tratament a fost folosit cu succes. S-a descoperit că arterele şi venele îşi pierd flexibilitatea şi se înfundă, dar mierea şi scorţişoara îmbunătăţesc fluxul sangvin.

Sistemul imunitar

Folosirea zilnică a mierii şi a prafului de scorţişoară întăreşte sistemul imunitar şi protejează corpul de bacterii şi atacuri virale.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că mierea are vitamine şi fier în cantităţi mari.
Folosirea constantă a mierii întăreşte celulele albe din sânge, astfel încât acestea pot lupta împotriva bacteriilor şi a bolilor virale.

Indigestia

Praful de scorţişoară presărat pe două linguri de miere şi consumat înainte de masă micşorează aciditatea şi ajută la digerarea chiar şi a celor mai grele alimente.

Gripa

Un cercetător din Spania a demonstrat că mierea conţine un ingredient natural care omoară microbii gripei şi împiedică această boală.

Longevitatea

Ceaiul în care se adaugă miere şi praf de scorţişoară, dacă este luat în mod regulat, încetineşte ravagiile bătrâneţii.
Luaţi patru linguri de miere, una de praf de scorţişoară, trei căni de apă şi fierbeţi-le ca pentru ceai.
Beţi un sfert de cană de trei-patru ori pe zi. Aceasta face pielea mai frumoasă şi moale şi încetineşte îmbătrânirea.
De asemenea, măreşte speranţa de viaţă şi vă veţi simţi mai tânăr!

Coşuri

Amestecaţi trei linguri de miere şi o linguriţă de praf de scorţişoară. Aplicaţi pasta obţinută pe coşuri înainte de culcare şi a doua zi spălaţi locul cu apă caldă. Dacă repetaţi procedura zilnic, timp de două săptămâni, coşurile vor fi eliminate de la rădăcină.

Infecţii ale pielii

Eczemele, pecinginea şi orice tip de infecţii pot fi vindecate dacă aplicaţi miere şi praf de scorţişoară în cantităţi egale, pe locul cu pricina.

Surplusul de greutate

În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun şi seara înainte de culcare, beţi miere şi praf de scorţişoară fierte într-o cană de apă.
Dacă se ia în mod regulat, îi ajută chiar şi pe cei mai obezi să slăbească.
De asemenea, acest amestec luat în mod regulat împiedică acumularea de grăsimi în corp, chiar dacă persoana respectivă s-ar putea să aibă o dietă bogată în calorii.

Cancerul

Cercetări recente realizate în Japonia şi Australia au descoperit că anumite forme de cancer avansat de stomac şi oase au fost vindecate cu ajutorul mierii şi al scorţişoarei.
Pacienţii bolnavi de aceste tipuri de cancer ar trebui să ia de trei ori pe zi o lingură de miere împreună cu o linguriţă de praf de scorţişoară, timp de o lună, şi în acelaşi timp să continue tratamentul prescris de oncologist.

Oboseala

Studii recente au demonstrat că zahărul din miere este mai degrabă benefic decât dăunător pentru organism.
Persoanele în vârstă care consumă miere şi praf de scorţişoară în cantităţi egale sunt mai agere şi mai adaptabile.
Doctorul Milton, care a realizat studii vaste cu privire la acest subiect, spune că o cană de apă în care s-a adăugat o jumătate de lingură de miere şi praf de scorţişoară, consumată zilnic, dimineaţa după spălatul pe dinţi şi după amiaza în jurul orei 3, când puterea corpului începe să scadă, măreşte vlaga organismului. Rezultateale încep să se vadă după o săptămână.

Respiraţia urât mirositoare

Pentru ca respiraţia să fie proaspătă de-a lungul întregii zile, este bine ca dimineaţa, când te trezeşti, să faci o gargară dintr-o linguriţă de miere şi praf de scorţişoară amestecate cu apă fierbinte.