Un viitor fericit

Un viitor fericit
Intotdeauna omul a cautat fericirea si viata fara de moarte (Eclesiastul 3,11). Din nefericire, oamenii nu le cauta unde trebuie. Dumnezeu pune conditii dar oamenii nu accepta aceste conditii; deaceea vor sa faureasca ei o ordine care sa le asigure fericirea sau, cel putin, sa-L ajute pe Dumnezeu in acest „efort”.
Am vazut in numarul 2 al revistei ca oamenii nu au incredere in Cuvantul lui Dumnezeu si ca un argument arata spre Europa despre care Dumnezeu a zis ca nu va mai fi unita. Spuneam atunci ca astazi Europa este mai divizata ca oricand; sub masca unirii fiecare vrea sa profite cat mai mult ceece creaza suspiciuni si-i infurie pe ceilalti. Un articol aparut ulterior in „The Christian Science” 19 Apr. 2007 confirma acest lucru.
In vidul de putere (cum afirma expertul politic,) oamenii se indreapta tot spre oameni. Autorul isi indreapta atentia spre India sau China.Va putea China sau India sa plonjeze si sa umple acest vid? Vor avea ele puterea (fizica si morala) sa asigure stabilitatea si fericirea lumii. Biblia raspunde, NU. Dumnezeu insusi va instaura imparatia fericirii pentru oameni, DAR FARA AJUTORUL OAMENILOR.
Cat despre vidul de putere pe care il remarca analistul, va fi umplut dar nu de cei pe care oamenii ii considera caificati, ci de cineva care pandeste mometul de secole (si care la ora aceasta inca ramane neobservat de unii). Se pare ca aceasta indelungata asteptare se apropie de sfarsit.Va realiza aceasta putere, visul omenirii?! Biblia spune- NU, (iar daca oamenii au remarcat vidul, aceasta ne arata timpul pe care-l traim. Biblia arata ca mai este, doar un pas…).
Cu ani in urma, America a cheltuit miliarde de dolari pentru ca omul sa puna piciorul pe luna. Probabil ca unii sint optimisti acum, cu privire la explorarea altor planete. Dar, a ajunge intr-o alta lume nu rezolva problemele omului. Omul duce problemele sale in interiorul sau. Semintele egoismului, coruptiei si violentei zac in inima fiecaruia dintre noi. Dupa masacrul de la Virginia Tech. (16 Aprilie 2007) intr-un interviu cu Glann Black, la CNN, Nancy Grace spunea : „raul exista in multi dintre noi, nu trebuie decat conditii pentru a fi exprimat.” Nancy este modesta. Bibla spune ca nu este niciunul care sa faca binele nici unul macar. (Ieremia 17,9)
Cum vom gasi atunci, pe pamint, pacea si siguranta pe care atit de intens le cautam? Nu exista nici un „miine” mai bun catre care sa putem privi? Nu exista nici un loc unde sa nu mai imbatrinim, unde sa traim totdeauna intr-o pace si fericire desavirsita?
Exista o astfel de tara. Ceva mai bun, va veni! Biblia invata ca exista un astfel de viitor si un astfel de loc pe care Dumnezeu l-a pregatit pentru aceia care-L iubesc. Aceasta este nadejdea care a dat credinta si curaj copiilor lui Dumnezeu de-a lungul secolelor. Instaurarea Imparatiei lui Dumnezeu este concluzia dramatica a profetiei chipului metalic din Daniel 2. De fapt, aceasta este singura parte a acestei profetii care urmeaza sa se mai implineasca.
Sa vedem ce spune Biblia despre frumoasa zi de manie   si Imparatia pe care Dumnezeu intentioneaza s-o intemeieze in curind.
1. Ce a promis Hristos ca va pregati pentru urmasii Sai? Ioan 14:1-3
2. Cine este arhitectul si ziditorul locului despre care a vorbit Hristos? Evrei 11:10
3. Care este numele acestei cetati ceresti? Apocalipsa 21:2
4. Cum descrie Biblia cetatea sfinta, Noul Ierusalim? Apocalipsa 21,9-27
5. Care anume pom, din gradina Edenului, va fi si in Noul Ierusalim? Apocalipsa 22:2; Gen. 3:22-24
6. Care planeta urmeaza sa constituie caminul celor mintuiti? Matei 5:5
7. De unde va veni Noul Ierusalim pe acest pamint? Apocalipsa 21:2,10
Ginditi-va! O cetate avind 600 km pe o latura (acoperind aproape intregul Orient Mijlociu) coborind cu repeziciune spre pamint!
Ce pista de aterizare va fi necesara! Dar Mintuitorul o va pregati. „Picioarele Lui vor sta in ziua aceea pe muntele Maslinilor… Muntele Maslinilor se va despica la mijloc, spre rasarit si spre apus, si se va face o vale foarte mare: jumatate din munte se va trage inapoi spre miaza noapte, iar jumatate spre miaza zi… Si atunci va veni Domnul, Dumnezeul meu, si toti sfintii impreuna cu El”! (Zaharia 14:4-5) Ce Cetate!.
8. Cum va fi curatit pamintul pentru a primi aceasta cetate slavita? 2Petru 3:10,12
9. Ce va crea Dumnezeu dupa curatirea acestui pamint prin foc? Versetul 13 ; Apocalipsa 21:1
10. Cum se va deosebi noul pamant de pamintul nostru de azi? Apocalipsa 21:1 ; Isaia 35:1; Isaia 60:18 , Isaia 65:25
11. Care va fi cea mai pretioasa posesiune pe Noul Pamint? Ioan 10:28
12. Ce spune Biblia despre solutiile la urmatoarele probleme pe care le intimpinam pe pamint acum? Apocalipsa 21:4 ; Apocalipsa 7:16,17   Isaia 35:5,6
13. Cu ce-si vor petrece sfintii timpul pe noul pamint? Isaia 65:21,22
Biblia ne asigura ca vor fi oameni reali facand lucruri reale…  Fiecare facultate mintala va fi dezvoltata, fiecare capacitate sporita. Acumularea de cunostinte nu va obosi mintea si nu va epuiza energiile. Cele mai mari intreprinderi vor fi aduse la indeplinire, cele mai inalte aspiratii vor fi atinse, cele mai nobile dorinte realizate… si totusi se vor ridica noi inaltimi de ajuns, noi minuni de admirat, noi adevaruri de inteles, noi obiective care sa solicite puterile mintii, ale sufletului si ale trupului.
14. Ce afirmatie ne asigura ca vom continua sa ne inchinam lui Dumnezeu pe pamintul innoit? Isaia 66:23
15. Pe cine vor vedea cei mantuiti in Imparatia cerului? Matei 8:11
16. Cum ne asigura Pavel ca ne vom recunoaste unul pe altul pe pamintul reannoit? 1Corinteni 13:12
17. Ce asigurare ne da Dumnezeu ca identitatea si numele noastre vor ramane? Isaia 66:22
18. Ca cine vor fi cei mantuiti pe noul pamint? 1Ioan 3:2
19. Cum stim ca pamintul acesta va deveni resedinta lui Dumnezeu si capitala intregului Univers? Apocalipsa 21:2,3,22 ;Apocalipsa 22:3,4
20. De ce este atat de dificil pentru noi sa intelegem pe deplin minunile pe care Dumnezeu le pregateste pentru aceia care-L iubesc? 1Corinteni 2:9
Intr-adevar, mintea este coplesita de fagaduintele lui Dumnezeu cu privire la viitor, si imaginatia esueaza in incercarea ei de a reda cele mai simple fapte despre ceruri. Nici o elocventa nu poate descrie tara cereasca. In caminul pe care Hristos il pregateste, putem face planuri pentru milenii si acestea nu vor fi intrerupte de boala sau moarte, de acumularea anilor sau de mutilari datorate accidentelor.
Acolo vom vorbi aceeasi limba pentru ca Cel care odata a imprastiat omenirea si a raspindit o multime de limbi, va reinstaura cu usurinta limba universala a familiei ceresti. Pe noul pamint nu vor mai fi bariere rasiale sau de culoare, nici lupta pentru intaietate sau autoritate, nici pizma sau gelozie. In mijlocul celor mantuiti nu va fi nici urma de mandrie sau slava desarta, aceste lucruri rele care, l-au determinat pe Lucifer sa paraseasca prezenta lui Dumnezeu. Atunci vor fii izgonite toate tendintele naturii pacatoase care, au tinut atat de mult timp, pe oameni in robie.
21. Cum putem deveni noi, mostenitori ai noului pamint? Galateni 3:29
Acceptind pe Isus Hristos ca mantuitor al nostru personal devenim urmasi spirituali ai lui Avraam. Dumnezeu a promis ca samanta sau copiii lui Avraam, vor mosteni pamantul. Avraam a recunoscut ca aceasta fagaduinta urma sa fie implinita pe noul pamint, deoarece el a locuit ca strain si calator in Palestina, dind dovada ca el astepta cetatea al carei mester si ziditor este Dumnezeu. (Evrei 11:10)
Si noi sintem straini si calatori pe acest pamant, dar putem avea parte de frumoasa zi de maine a lui Dumnezeu daca vom intinde mana si vom accepta darul pe care Dumnezeu L-a promis fiecaruia, prin Isus Fiul Sau. Nu exista alta cale.
22. Dupa ce ai studiat despre frumoasa zi de maine a lui Dumnezeu, este si dorinta ta sa petreci vesnicia pe noul pamant?
Dumnezeu plamadeste o noua fiinta in pantecul mamei (Psalm 139,13-15) si o inzestreaza cu capacitatea de a se folosi (dupa nastere) de mancare adecvata si cu capacitatea de alegere. La inceput se foloseste de instincte iar mai tarziu invata sa aleaga. Cand descopera dulciurile unii aleg sa inlocuiasca mancarea cu ciocolata si desertul cu mancare.Daca nu va renunta la aceasta alegere la cei foloseste masinaria minunata cu care Dumnezeu l-a inzestrat?
La fel este si cu mantuirea. El o ofera tuturor dar nu o primesc decit cei ce o accepta (Ioan 3,16.) Acceptarea nu este la nivelul vorbelor sau a emotiilor ci angajarea intregii noastre fiinte, angajare demonstrata prin ascultare. Dumnezeu asteapta astazi, ca eu si cu tine sa facem o alegere fericita. Indiferent ce alegere facem, El ne respecta alegerea. Istoria biblica o dovedeste. Nu uita, mantuirea si fericirea sunt gratuite dar nu sunt obligatorii! Fa astazi o alegere fericita!
Dr. Virgil Indreiu