Urmaresc adventistii idealuri nerealizabile in loc sa imbunatateasca lumea in care traim?

Urmaresc adventistii idealuri nerealizabile in loc sa imbunatateasca lumea in care traim?

 
Uneori adventiştii de ziua a şaptea sunt acuzaţi de activişti socio-politici că promovează ideea de genul “răsplată în cer cândva” şi nu fac nimic pentru a îmbunătăţi lumea din jurul lor. Această acuzaţie este atât neadevărată, cât şi nedreaptă. Adventiştii nu trăiesc într-un viitor utopic; ei nu sunt interesaţi doar de lumea viitoare. De fapt, credinţa lor în Împărăţia lui Dumnezeu care are să vină le cere să fie martori ai acelei noi lumi prin pregătirea chiar acum a unei omeniri noi.
Confruntaţi cu multe probleme grave ale societăţii, adventiştii nu pot – şi în general nu sunt – indiferenţi faţă de situaţia socială şi strigătul oamenilor aflaţi în nevoie. Pionierii noştri s-au opus sclaviei şi exploatării degradante a femeilor, precum şi tratamentului îngrozitor al multor copii.
Adventiştii s-au luptat cu nenorocirea pe care o reprezintă alcoolismul (ce a făcut Consiliul Mondial al Bisericilor în acest domeniu?) şi s-a opus industriei obscene a tutunului şi “uciderii” de către aceasta în fiecare an a sute de mii de oameni, majoritatea lor fiind “prinşi” atunci când erau încă tineri şi nechibzuiţi.
Adventiştii administrează cel mai mare sistem educaţional protestant la nivel mondial, care include aproximativ un milion de studenţi înscrişi în şase mii de şcoli. Sistemul medical adventist înconjoară globul pământesc şi ajută milioane de oameni în fiecare an.
Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare şi Refacere (ADRA) implementează proiecte în valoare de zeci de milioane de dolari în fiecare an în aproximativ 120 de ţări (în 1998 ajutorul total s-a ridicat la 136 milioane de dolari). Toate acestea sunt “răsplată pe pământ” şi în gura a multor oameni înfometaţi, nu nectar sau ambrozie pe norii cerului!
Adventiştii de ziua a şaptea cred în distincţia dintre activitatea socio-politică individuală a cetăţenilor creştini şi implicarea politică la nivel de biserică, ca organizaţie. Biserica are datoria de a se ocupa de principiile morale şi de a da o direcţie biblică, nu de a pleda pentru directive politice.
Deşi adventismul îşi propune să semene seminţe care în mod inevitabil vor avea consecinţe sociale şi politice, Biserica nu doreşte să se amestece în luptele politice partinice. Recunoaştem că nu întotdeauna va fi uşor de făcut distincţia dintre acestea, deosebirile uneori nefiind evidente; cu toate acestea, Biserica trebuie să urmărească idealul şi să “umble din loc în loc făcând bine” (Fapte 10:38).
NOTA:
Aceaasta întrebare și răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care și le pun adventiștii” scrisă de John Graz și Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz şi Bert Beach nu au pretenţia de a oferi soluţii infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experienţa bogată în cadrul denominaţiunii, pe cea de conducători şi educaţia lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite şi interesante la multe întrebări şi probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro