Ursuletul jerpelit

Ursuletul jerpelit
Cami şi Mihai erau fraţi. Şi, cum se întâmplă de multe ori între fraţi,cei doi aveau şi neînţelegeri. Cea mai mare dispută era legată deun ursuleţ, numit Tedy, vechi şi jerpelit, pe care Cami îl primise cadou de foarte mult timp. Îi lipsea un ochi, blana îi era încâlcită, o mână abia se ţinea în câteva cusături, dar pentru Cami nu exista altă jucărie mai frumoasă. În schimb, Mihai nu-l putea suferi şi nu înţelegea cum putea surioara lui să iubească o jucărie aşa urâtă. De aceea o tachina tot timpul, numindu-l Tedy-jerpelitul. Mama trebuia să intervină între ei de fiecare dată, pentru că de cele mai multe ori cearta se lăsa şi cu păruială.Într-o zi, Cami veni în fugă la mama, spunându-i că nu-l găseşte pe Tedy. L-au căutat împreună prin toată casa, dar ursuleţul nu a fost găsit. Cami a început să dea vina pe fratele ei, spunând că el l-a luat, dar Mihai nega cu încăpăţânare.
Timp de câteva zile, pofta de mâncare îi dispăru lui Cami. Stătea mereu tristă şi ofta. Atunci, mama îl luă deoparte pe Mihai, spunându-I că vrea să aibă cu el o discuţie între patru ochi.
– Ai observat cât de supărată este Cami de când a dispărut ursuleţul? îl întrebă ea.
– Da, dar nu ştiam că ţine chiar atât de mult la el. Pur şi simplu, nu înţeleg cum îl poate iubi, aşa urât cum este.
– Vezi, ea îl iubeşte nu pentru că este frumos, ci pentru că s-a ataşat de el încă de când era mică.
– Ştii, mamă, trebuie să-ţi mărturisesc ceva: eu l-am luat. Este ascuns în lada de la patul meu.
– Ştiam, răspunse mama, dar am aşteptat să-mi spui tu. Du-te acum şi dă-i-l surorii tale.
– Dacă zici că înseamnă atât de mult pentru tine atunci , poftim, ia-l , îi zise Mihai, încă nedumerit de afecţiunea ei pentru zdreanţa aceea nesuferită.
Dragostea lui Cami pentru Tedy îmi aminteşte de dragostea Creatorului pentru noi. El ne iubeşte chiar dacă suntem ca nişte ursuleţi jerpeliţi şi murdari .În ochii Lui, noi suntem frumoşi, pentru că ne vede ce putem deveni prin lucrarea de modelare a iubirea Lui.
[Mirela]
Sursa: http://www.bisericaonline.ro/Ursuletul-jerpelit—povestire-pentru-copii-106.html