Urzica in tratarea anemiei

 Urzica in tratarea anemiei
Urzica a fost folosita de secole pentru tratarea simptomelor alergice, in special febra fanului, afectiune des intalnita. Planta contine compusi activi biologici care diminueaza inflamatia. Specialistii confirma efectele pozitive ale urzicii privind ameliorarea alergiilor.
Decongestionantele, antihistaminicele, imunoterapia si chiar medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala trateaza in mare parte doar simptomele alergiilor si au tendinta de a-si pierde eficacitatea dupa o anumita perioada de timp. Printre efectele lor negative se enumera somnolenta, uscarea sinusurilor, insomnie si hipertensiune arteriala. In urma folosirii urzicii nu apare nici una dintre aceste reactii adverse, chiar daca este folosita in mod regulat.
Urzica poate fi utilizata inclusiv ca tratament pentru prostata. A fost studiata timp indelungat si si-a demonstrat eficienta in tratarea bolii Alzheimer, artritei, astmului, infectiilor vezicii urinare, bronsitei, bursitei, gingivitei, gutei, urticariei, pietrelor la rinichi, laringitei, sclerozei multiple, sindromului premenstrual, hipertrofiei de prostata, sciaticii si tendinitei.
Extern, urzica poate fi utilizata pentru infrumusetarea si imbunatatirea aspectului parului, fiind unul din cele mai eficiente remedii pentru parul gras si pentru inlaturarea matretii. Urzica este recomandata ca diuretic, pentru ameliorarea hiperplaziei benigne de prostata si a altor probleme ale prostatei si ca remediu natural pentru tratarea si prevenirea cheliei.
Infuzia plantei este foarte eficienta in cazul in care rezulta hemoragii interne. Aceasta este utilizata pentru tratarea anemiei, menstruatiei abundente, hemoroizilor, artritei, reumatismului si problemelor pielii, in mod special eczeme. Extern, planta este folosita pentru a trata afectiunile cutanate, durerile arteriale, guta, sciatica, nevralgiile, hemoroizii si problemele parului.
Sursa: http://www.adventist.it