Utilitatea credinţei


Utilitatea credinţei
Daca nu as avea credinta deloc…
 
Nu as dormi nici un pic toata noaptea pentru ca nu as avea CERTITUDINEA ca ceasul va suna ca sa ma trezeasca. Pe deasupra as verifica permanent daca nu s-a dereglat cumva.
 
Dis de dimineata, cand m-as duce sa ma spal sau sa beau apa, as lua o proba de lichid ca sa STIU SIGUR ca nu a fost otravit izvorul peste noapte.
As merge in fiecare camera sa am CERTITUDINEA ca nu s-a intamplat ceva rau.
Imediat ce am urcat in autobuzul ce m-ar duce la serviciu as pune soferului cateva intrebari directe pentru a avea SIGURANTA: “Aveti permis? Vreau sa-l vad… Ati mai condus acest autobuz?… Cunoasteti bine traseul?… Sunteti sigur ca nu vom avea accident?” etc.
Odata ajuns la serviciu as galopa direct spre biroul directorului si as cere banii in avans, pe ziua de munca, afirmand ca nu pot avea CERTITUDINEA ca voi primi banii la sfarsitul lunii.
Dupa incheierea programului de lucru, la cumparaturi fiind, as cere o expertiza la fiecare produs alimentar pe care l-as cumpara. De unde as putea altfel sa am CERTITUDINEA ca e reala data expirarii ce a fost stampilata pe oua, marcata pe etichetele de la paine sau de la alte produse ambalate.
Intors la blocul unde locuiesc, nu m-as urca sub nici o forma in lift ca sa fiu SIGUR ca nu raman blocat.
Pentru ca nu-mi pot crede copiii, m-as duce in fiecare zi si as cere catalogul ca sa VAD cu ochii mei ce note au luat.
Atunci cand as fi singur in casa as monta tot felul de microfoane sau camere de luat vederi minuscule ca sa fiu CONVINS ca sotia nu ma inseala cu cineva. As avea grija ca sa-i pun si in geanta partenerei astfel de microfoane.
As avea pretentia ca orice discutie cu cineva sa fie inregistrata pentru a fi CONVINS ca nu se modifica nimic din ceea ce s-a spus. In cazul in care cineva mi-ar promite ceva, imediat as face un proces verbal semnat… ca sa fiu SIGUR ca nu uita.
Pentru a-mi achizitiona o masina noua as merge chiar la fabrica si as asista la intregul proces de fabricatie ca sa fiu CONVINS ca nu s-a strecurat vreo greseala.
In fine… as pretinde ca tot ce se afirma, se spune sau orice informatie care se transmite sa fie DOVEDITA in fata mea. Altfel nu voi CREDE.
Concluzie: E mai natural si mai usor sa traiesti prin CREDINTA decat sa ai pretentia de a vietui doar pe CERTITUDINI.
 
Sursa: http://www.imaginealuidumnezeu.ro/?p=144