Viata vesnica, vis sau realitate?

Viata vesnica, vis sau realitate?
Fericirea pe pamant – pare a fi un lucru irealizabil chiar si numai pentru putina vreme. Bolile, greutatile batranetii, foametea sau criminalitatea sunt doar cateva din lucrurile care fac nefericita viata majoritatii oamenilor. Poate si tu impartasesti parerea ca viata vesnica nu poate fi decat iluzorie si ca ar fi doar pierdere de timp sa vorbesti despre un lucru care nu este decat un vis. Fara indoiala ca majoritatea oamenilor impartasesc aceasta parere. Dar totusi nu este doar un vis. Lucrul acesta il putem crede deoarece Atotputernicul Dumnezeu, a creat pamantul in asa fel incat sa poata satisface toate necesitatile locuitorilor sai. Astfel pamantul era perfect. Prima pereche umana a fost si ea creata perfecta pentru ca oamenii sa se bucure din plin si etern de viata in locuinta lor pamanteasca.(Psalmi 115,16)
Oamenii de stiinta cunosc deja de mult timp capacitatea corpului de a se genera. Dupa necesitati, celulele corpului sunt fie inlocuite, fie refacute datorita unui extraordinar proces ce pare ca trebuie sa continuie la infinit. Totusi lucrul acesta nu are loc, iar savantii nu stiu de ce. Ei inca nu inteleg pe deplin de ce imbatranim. Ei spun ca in conditii perfecte oamenii ar trai vesnic. Dar scopul lui Dumnezeu este oare, itradevar, acela ca oamenii sa traiasca vesnic in fericire? Daca da, atunci viata eterna nu este un simplu vis; atunci lucrul acesta va deveni realitate! Ce spune biblia in legatura cu aceasta, cartea care ne dezvaluie scopul divin? Vorbind despre Dumnezeu, “care a format pamantul si care l-a facut”, ea spune: “…singurul Dumnezeu care a intocmit pamantul, l-a facut si l-a intarit, l-a facut nu ca sa fie pustiu, ci l-a intocmit ca sa fie locuit”-Isaia 45,18
Ai oare impresia ca astazi pamantul este locuit in felul prevazut de Dumnezeu? Este adevarat ca astazi aproape pretutindeni locuiesc oameni pe pamant. Dar oare alcatuiesc ei o familie umana fericita, unita asa cum a dorit creatorul lor? Lumea astazi e divizata si rascolita de ura, crime si razboaie. Milioane de oameni sunt infometati si bolnavi. Altii au zilnic griji din cauza conditiilor lor de locuit sau a locurilor de munca nesigure si a cheltuielilor mari.Toate acestea nu-l onoreaza deloc pe Dumnezeu care, evident, nu asa a conceput viata pe pamant.
Dupa ce Dumnezeu i-a creat pe primul barbat si pe prima femeie, i-a instalat intr-un paradis, cu scopul ca acestia sa-l extinda pe intregul pamant, si sa traiasca in fericire vesnica. Faptul acesta reiese din misiunea pe care le-a incredintat-o zicand:”Cresteti, inmultitiva si umpleti pamantul, si supuneti-l.”(Geneza 1,28) Da, Dumnezeu voia ca in decursul timpului intregul pamant sa fie supus unei familii umane care sa traiasca in pace si fericire. Desi, prin neascultare, primul cuplu uman s-a dovedit nedemn de a trai etern, scopul initial al lui Dumnezeu nu s-a schimbat. El il va realiza in mod sigur. Biblia spune: “Cei neprihaniti vor stapanii tara, si vor locui in ea pe vecie”.(Psalmi 37,29)
De asemenea, Biblia spune deseori ca Dumnezeu le va da viata vesnica celor ce cred in El.(Ioan 3,16)
In conformitate cu ceea ce ne spune Biblia, batranii vor devenii din nou tineri, bolnavii se vor insanatosi, iar schiopii, orbii, surzii si mutii vor fi vindecati de infirmitatile lor. Isus Hristos a vindecat deseori pe bolnavi in mod miraculos atunci cand traia pe pamant. El a demonstrat astfel ca toti cei ce vor trai in acel apropiat timp, vor obtine o sanatate perfecta.(Iov 33,25;Isaia 33,24; 35,5.6)
Paradisul promis de Dumnezeu, este asemanator celui pe care l-a pierdut primul cuplu uman din cauza neascultarii. Acolo va domni pacea si unitatea. Oameni de toate rasele locuiesc impreuna ca o singura familie. Chiar si animalele sunt pasnice. Copiii se vor juca cu leii.Nu exista nici un motiv de teama.(Isaia 11,6-9) In paradisul pe care Dumnezeu il va da oamenilor vom avea toate motivele sa fim fericiti.Pamantul va produce din abundenta o hrana sanatoassa. Nimeni nu va mai flamanzi vreodata. Razboaiele, delictele, actele de violenta, ura, egoismul vor apartine trecutului.Crezi tu lucrul acesta? Reflecteaza putin; daca ai avea putere, nu ai pune oare capat tuturor lucrurilor care provoaca suferinte oamenilor? DUMNEZEU O VA FACE!
Sursa: http://www.azsemaus.org