00.Introducere

 
 
INTRODUCERE
 
 
 
 
              Dupa destramarea URSS, in Rusia a fost prezentat un film cu titlul “Pocaiti.” Finalul acestui film consta dintr-o scena in care o batrana urca un drum anevoios. Intalnind un trecator, batrana il intreaba daca mai e mult pana la biserica. Mirat, trecatorul ii spune:
              “Dar nu este nicio biserica pe dealul acesta.”
              La care batrana raspunde sigura pe ea:
              “Nu se poate! Orice drum duce la biserica!”
              Un final cu tilc pentru o societate care timp de cateva decenii a incercat sa-L elimine pe Dumnezeu si biserica Sa din viata ei. “Orice drum duce la biserica” este nu doar o simpla constatare a unei batrane din Rusia de abia eliberata de sub jugul comunismului; este un avertisment impotriva oricarei incercari viitoare de a lupta impotriva bisericii lui Christos.
              Biserica nu este a unui om, nu este a unui popor, nu este a omenirii. Ea este a lui Christos.
              “Si Eu iti spun: Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi BISERICA MEA; si portile locuintei mortilor nu o vor birui.”    Matei 16, 18
              Dar mai e nevoie de biserica in secolul nostru? Mai e nevoie de biserica in era tehnologiei informatice, cand internetul ne aduce in casele noastre serviciul divin preferat ( chiar si spovedania se poate face pe internet !), muzica sacra pe care o dorim, dar si nelimitate posibilitati de comunicare cu oameni pe care nu-i cunosti, dar care impartasesc aceleasi convingeri religioase?
              De ce sa mai mergem la biserica , din moment ce putem aduce biserica la noi?
              Sa mai avem incredere intr-o biserica imperfecta, care ne-a dezamagit in atatea ocazii? Dar daca biserica ar fi perfecta, nu cumva ne-am simti singuri in ea?
              Am auzit ca pe amvonul unei biserici se gaseste o inscriptie interesanta:
              “Domnule, am vrea sa-L vedem pe Iisus!”
              Mai oglindeste biserica secolului al 21-lea chipul Mantuitorului?  Sau ea oglindeste doar chipul unor celebritati cu pieptul plin de medalii, insa fara nicio cicatrice?
              Mai este viata in biserica lui Christos? Daca in Dumnezeu nu poate locui nimic mort, inseamna ca doar o biserica vie este adevarata biserica a lui Dumnezeu.
              Iata doar cateva din nenumaratele intrebari pe care omul secolului nostru si le poate pune in legatura cu biserica, aceasta ciudata institutie in care poti intra numai daca recunosti ca esti total nevrednic sa faci parte dintre membrii ei.
              Este cat se poate de clar ca oricine poate iubi o biserica ideala. Problema apare atunci cand ni se cere sa o iubim pe cea reala.
              Oricum, avem nevoie de biserica. Daca nu am fi avut nevoie de ea, Christos nu ne-ar fi dat-o. De aceea, sa dam curs invitatiei aflate pe usa unei biserici:
              “INTRA PE AICI! ESTE UN PAS IN DIRECTIA CEA BUNA!”
 
                                                                                                                                                Lori Balogh

______________________________

de Lori Balogh. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.