Adoua scrisoare catre Noe

 
A doua scrisoare catre Noe
De Ovidiu Radulescu

MOTTO: „Ce s-a intamplat in zilele lui Noe, se va intampla la fel si in zilele Fiului omului: mancau, beau, se insurau si se maritau pana in ziua cand a intrat Noe in corabie; si a venit potopul si i-a prapadit pe toti”. (Luca 17, 26.27)

Mai Noe,

Nu ti se pare ca ai intrecut orice masura? Predici de multi ani si nu exista om de pe aceasta planeta care sa nu fi auzit istoria ta cu Dumnezeu care ti-ar fi spus despre un potop si despre corabie.

Dar au trecut o suta nouasprezece ani de cand ai inceput sa predici, ani in care ai fost singurul care ai vorbit despre potop. Asta eu nu pot sa o inteleg. Te-ai gandit ca s-ar putea sa fi gresit? in definitiv, daca va veni, intr-adevar, un potop, n-ar trebui sa vorbeasca acum toata lumea despre el la cel mai serios mod cu putinta si nu doar in glume proaste si cantece desantate? N-ar fi trebuit ca macar o parte din bisericile si enominatiunile legal constituite, sa anunte acest potop in revistele si cartile lor, in predicile saptamanale si congresele anuale?

Si altceva: de ce te-a trimis Dumnezeu pe tine si nu pe un altul? Cine a mai pomenit ca Dumnezeu sa trimita o solie intregii lumi printr-un singur om? N-ar fi trimis mai degraba un comitet? Te-ai discreditat destul si ne-ai facut si pe noi, cei ce te-am sustinut la inceput, de ras. Ai adus asupra familiei mari probleme, ai distrus carierele baietilor tai tinandu-i in toti acesti ani cu tesla si fierastraul in mana, in loc sa-si termine studiile… Ar fi timpul sa incetezi.

Daca esti de acord, pot aranja ca sa transformi corabia intr-un obiectiv turistic. Poate intr-un restaurant vegetarian (pentru ca iti cunosc gusturile radicale) sau poate intr-un muzeu. ti-ai putea amortiza investitia in maximum cinci ani, cu o publicitate corespunzatoare, evident. Am prieteni care s-ar implica in afacere si ar iesi ceva nesperat…

Daca esti de acord, suna-ma pe telefonul mobil pentru ca de maine intru in concediu. Ar fi cazul sa-ti iei si tu cateva saptamani de odihna si sa iesi cu familia din corabia aia unde ai ajuns sa mananci si sa dormi…

Oricum, suna-ma pentru afacerea pe care ti-am propus-o. O mina de aur care ne-ar asigura un venit frumos pe zeci de ani de-acum inainte…

Viitorul tau tovaras de afaceri,
Ann T. Deluvianu

______________________________

de Ovidiu Radulescu. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.