Argument

intr-o zi, am rasfoit colectia de reviste Semnele Timpului si am constatat ca s-au adunat aproape o suta de numere, de cand am preluat redactia. De curiozitate, am inceput sa citesc ici-colo cate ceva din ceea ce scrisesem de-a lungul celor aproape zece ani si m-am trezit prins de ceea ce citeam. Gandurile scrise cu ani in urma pareau sa-si fi pastrat actualitatea.
 
A trecut inca mult timp pana sa ma hotarasc sa adun intr-un volum articolele publicate din 1990 pana azi si a trecut si mai mult pana cand aceasta intentie sa se materializeze.Am constatat ca randurile scrise in momente diferite se pot constitui intr-un fel de cronica sentimentala a Romaniei de dupa ’89. De la articolele sacadate si molipsite de tonul comunicatelor care abundau in 1990, de la rostirile categorice si cu iz justitiar publicate in Speranta, la Suceava, pana la gandurile mai nuantate adresate elevilor Cuvantului adunati in fiecare Sabat in jurul Bibliei, am incercat sa gasesc un sens celor ce se petreceau in jurul meu.
 
De-a lungul acestor ani, multi dintre dumneavoastra, cititorii publicatiilor in care am scris, si mai ales cititorii fideli ai Semnelor Timpului, m-ati incurajat prin aprecierile dumneavoastra sa mai scriu. Asa ca va datorez in buna parte aparitia acestui volum de reflectii.
 
Am incercat intotdeauna sa scriu despre ce se intampla in societate prin prisma a ceea ce spune Biblia despre acest fel de evenimente. Un lucru mi-a devenit din ce in ce mai limpede: in ciuda schimbarilor enorme si extrem de rapide pe care societatea le sufera, exista ceva de neschimbat – natura omului. Aceleasi nevoi, aceleasi dorinte, acelasi fel de a reactiona. Omul pastreaza in fiinta sa intima tiparul originar pus de Dumnezeu: asemanarea cu Acela care l-a creat.
 
Asa ca mi s-a intarit si mai mult convingerea si am ajuns sa afirm ca Eu cred ca iarba este verde. La drept vorbind, nici nu poate fi altfel si dumneavoastra o stiti la fel de bine ca si mine, in ciuda incercarii multora de a o colora in diverse culori, care de care mai ciudate. Evenimentele care se succed cu incredibila rapiditate confirma ceea ce Dumnezeu a spus de mult prin cuvintele Scripturii. La fel cum iarba este verde, la fel si cuvintele Lui Dumnezeu sunt adevarate si se implinesc sub ochii nostri.
 
Va ofer cu dragoste aceste ganduri si va rog sa le priviti cu ingaduinta. 

______________________________

de Valeriu Petrescu. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.