Cele patru tipuri de religie

 
Cele patru tipuri de religie
Cum influenteaza personalitatea noastra felul in care il percepem pe Dumnezeu.
Romani 12:1-8; 1Corinteni 12
 
Ca si volanul unei masini, vointa influenteaza deciziile luate intr-o noua directie. Majoritatea oamenilor considera ca experienta personala este lipsita de sens daca nu afecteaza suficient vointa, astfel incat aceasta sa ii impinga intr-o directie noua.
 
Exista patru tipuri diferite de oameni, fiecare considerand semnificativa o anumita experienta spirituala. Ei declara ca o experienta spirituala este foarte probabil sa le atinga vointa daca implica in primul rand una din urmatoarele elemente: gandirea, simtamintele, meditatia si faptele.
Cand spun ca o anumita biserica sau experienta religioasa este lipsita de sens, oamenii vor sa spuna ca hrana spirituala pe care au primit-o acolo nu a avut puterea necesara pentru a le atinge vointa si a le influenta viata. Adesea o examinare mai atenta dezvaluie faptul ca hrana spirituala servita era pentru alte tipuri de oameni. Ea a implinit nevoile altora, insa nu pe ale lor.
 
 
Care din urmatoarele tipuri e mai potrivit pentru dumneavoastra?
La care apeleaza mai mult inchinarea din biserica noastra?
 
Mai potrivita pentru mine
inchinarea din biserica noastra apeleaza la
Ganditorul: Aceasta persoana gaseste indrumare spirituala in cuvintele Scripturii, in predici si in articolele cu privire la problemele etice. Este foarte probabil, de exemplu, sa citeasca cu atentie cuvintele cantarilor, pentru a vedea daca se potrivesc cu credinta noastra.
 
 
Sentimentalul: Aceasta persoana se imbogateste spiritual prin muzica, marturii personale date de cei ale caror vieti au fost atinse de Dumnezeu si implicarea in evanghelizarea personala. De exemplu, este probabil sa judece o cantare nu dupa cuvinte, ci dupa simtamintele pe care le starnesc stilul si tempoul acesteia.
 
 
Meditativul: Aceasta persoana se imbogateste spiritual prin contemplare si meditatie. Fiind uneori catalogata drept mistica, rugaciunea sa inseamna mai degraba auzirea glasului divin decat viceversa.
 
 
Activul: Aceasta persoana se imbogateste spiritual prin slujire si cruciade desemnate sa transforme societatea. Parerea sa este ca adevarata teologie si rugaciune se manifesta prin actiune. Astfel de oameni nu prea se imbogatesc spiritual in religia organizata, pe care s-ar putea sa catalogheze „fapte fara vorbe.“
 
 

______________________________

Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.