Eterna Persecutie

 
ETERNA PERSECUTIE
Ovidiu Radulescu
 
 
 
In lume sint, conform estimarilor Centrului pentru Libertate Religioasa, peste 200 de milioane de crestini aflati sub amenintarea violentei din cauza credintei lor si aproximativ 350 de milioane care sint discriminati in mod legal in ceea ce priveste accesul la locuri de munca, locuinte si conditii de viata. Dupa cum concluzioneaza Alianta Evanghelica Mondiala intr-un raport inaintat in 2005 Comisiei ONU pentru Drepturile Omului: crestinii sint cel mai mare grup din lume caruia ii sint refuzate drepturi fundamentale din cauza credintei. Problema nu este absenta datelor privind aceste incalcari ale unor drepturi elementare, ci diseminarea si interpretarea acestor date. Fapt este ca dramatica realitate reflectata de ele nu are ecou semnificativ nici macar in tarile crestine. Daca pentru fiecare treizeci de articole scrise despre Guantanamo si Abu Ghraib ziarele marilor capitale din Occident ar fi publicat macar un singur articol despre crimele curente impotriva adeptilor lui Iisus Hristos, azi tema persecutiei crestinilor in secolul XXI n-ar continua sa ramina o stupefianta noutate absoluta pentru imensa majoritate a crestinatatii occidentale.
 
"Occidentalii sint partasii unui consens tacit – scrie D.P.Aligica in Revista 22: toata lumea stie ca, daca undeva in lume crestinii s-ar deda unor acte de agresiune sau discriminare mult mai putin grave decit cele indreptate impotriva lor, toate canalele de stiri ar vui. CNN, BBC si celelalte avanposturi ale propagandei stingii liberale ar recircula stirea non-stop, iar New York Times si The Guardian ar editorializa frenetic". Da toata lumea pare sa stie aceasta si cu totii par sa o accepte ca pe un dat. Unii neutru, altii resemnat. In ultima instanta, pina si cei ce inteleg si sint revoltati de situatie par sa spuna: ce altceva am putea face? Pina la urma este o lume in care BBC, modelul meu de profesionalism in jurnalistica, pe vremuri, organizatie creata si finantata de o tara (fosta?) crestina, cultiva ridiculizarea Bibliei si interzice orice referire ireverentioasa la Coran. O lume in care istoria recenta este rescrisa sub ochii nostri ca o mare naratiune chipurile a exploatarii imperialiste, avindu-i in rolurile principale negative pe evrei (neconservatorii) si crestini (fundamentalistii). O lume in care obsesia elitelor de stinga occidentale sint inchisorile CIA din Romania, si nu faptul ca soldatii romani le apara in Irak si Afganistan libertatea si confortul de care se bucura in mod parazitar. Ce sa mai zic de sforile trase de societatile de tip masonic si de Vatican… Esti persecutat datorita numelui pe care il porti, datorita idealurilor pe carevrei sa le traiesti? Bucura-te, inseamna ca esti un rival redutabil si "ei" se tem de tine mai mult decat o mie de agenti Bin-Ladenisti.

______________________________

de Ovidiu Radulescu. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.