Harry Potter si Vrajitoria

Harry Potter si Vrajitoria
 
de Steve Wohlberg
 
Emotiile cresteau frenetic pe masura ce numaratoarea inversa se apropia de miezul noptii zilei de 21 Iulie, 2007. In acea Sambata noaptea, la ora 12:01 am, copii si adulti din lumea-ntreaga au asteptat cu nerabdare sa intre in posesia cartii Harry Potter si Relicvele Mortii, al saptelea si ultimul volum din celebra serie Harry Potter scrisa de J. K. Rowling, continand aventurile unui adolescent vrajitor.  Pe masura ce molohul Pottermaniei se rostogoleste neabatut spre punctului culminant al duelului pana la moarte dintre diabolicul Lord Voldemort si tanarul Harry Potter, la fel creste si intensa controversa cu privire la intrebarea daca seria cartilor Potter sunt sanatoase sau au caracter nociv; sunt un dar ceresc sau o poarta spre iad?  
Inainte ca sa va spun ce gandesc eu despre acest subiect, haideti sa va pun o intrebare: Credeti ce spune Biblia despre pericolele vrajitoriei? Fiti cinstiti! Da sau nu?  Cand pe cineva il framanta astfel de subiecte, aceasta este o intrebare cheie! Daca raspunsul vostru este “ Da, cred ce spune Cartea lui Dumnezeu,” atunci continutul acestui articol ar trebui sa faca sens. Daca raspunsul este “Nu, nu prea,” atunci inseamna ca nu veti fi de-acord cu concluziile mele. Fie de credeti in Scripturi sau nu, remarcati totusi pronuntarile lor solemne cu privire la vrajitorie:
 
  • “Sa nu fie la tine nimeni care sa-si treaca pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor, de descantator, nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti. Caci oricine face aceste lucruri este o uraciune inaintea Domnului” (Deuteronom 18:10-12; accentuare adaugata).
  • “Caci neascultarea este tot atat de vinovata ca si ghicirea” (1 Samuel 15:23; accentuare adaugata)
  • Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, discordia, mania, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile, si alte lucruri asemanatoare cu acestea.  Va spun mai dinainte, cum am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.” (Galateni 5:19-21; accentuare adaugata)
  • Dar cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli, si toti mincinosii, partea lor este in iazul, care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.” (Apocalipsa 21:8; accentuare adaugata)
 
Tocmai ati citit cuvintele lui Dumnezeu, nu pe-ale mele. Oricum ai incerca sa privesti lucrurile, Biblia sustine clar si hotarat ca vrajitoria este un pacat, descantatul este o uraciune inaintea lui Dumnezeu, vrajile sunt fapte ale firii pamantesti, si toti cei ce practica obiceiuri oculte si nu se intorc la Dumnezeu vor avea parte de “iazul care arde cu foc si pucioasa.” Inca o data, vreau sa subliniez ca acestea sunt cuvintele lui Dumnezeu, si nu ale mele.
Nu-i asa ca aceste cuvinte suna cam intolerant, neingaduitor? Daca da, as vrea sa luati in considerare urmatorul lucru:  Daca v-as spune ca 2 + 2 = 4 si ca exista doar un singur raspuns la aceasta ecuatie matematica, ati considera acest lucru intoleranta din partea mea? Nu as crede. Acelasi lucru este si cu ceea ce spune Biblia despre vrajitorie. Dumnezeu considera acest obicei ca fiind foarte periculos, si dati-mi voie sa va spun ca are dreptate…. deoarece “este cu neputinta ca Dumnezeu sa minta” (Evrei 6:18). El nu poate vorbi decat adevarul!
Adolescentul Harry Potter din povestirile scriitoarei J. K. Rowling este student la Colegiul de vrajitorie si arte magice Hogwarts. Participa la clase de ghicit, descantece, istoria magiei, clase de cum sa faci farmece si potiuni. Daca Harry Potter ar fi fost un adolescent real si s-ar fi decis pe neasteptate sa urmeze ceea ce spune Biblia, atunci ar fi trebuit sa-si rupa bagheta magica in doua, sa se lase de vrajitorii si sa paraseasca Hogwarts pentru totdeauna. Nu ar mai fi contat cat de constiincioasa fusese viata lui ca tanar magician; farmecele si magia trebuiau sa dispara si sa inceteze!
Probabil ca nu ati observat in jurul vostru orientarea oamenilor spre magie, dar adevarata vrajitorie (denumita “Wicca”) cunoaste in zilele de azi cea mai mare explozie ca numar de noi membrii pretutindeni in America de Nord si in lume. “Wicca reprezinta, de fapt, miscarea religioasa cu cea mai mare crestere in Statele Unite.” 1
“Zona in care locuiesc este plina de Wicca si Paganism,” declara o femeie din nordul Californiei care mi-a scris recent. “Membrii familiei mele intampina tot felul de dificultati in ce privesc amagirile de la televizor, Harry Potter si influentele oculte.”
Primesc multe scrisori de la parinti ingrijorati. Asadar, problema acum nu mai este doar Harry Potter, ci cresterea, doctrinele si influenta adevaratei vrajitorii. Filmele de la Hollywood incurajeaza practicile vrajitoresti, nenumarate pagini de web dezbat acest subiect, si o multime de adolescenti merg la scoala purtand pentagrame (figura geometrica de tipul unei stele cu cinci colturi, folosita indeosebi ca simbol magic sau occult). Daca nu ma credeti, intrebati orice adolescent care merge la liceu daca a auzit de Wicca. Raspunsul o sa va surprinda!
Adevarata problema
 
Inapoi la Harry Potter.  Iata subiectul cheie: Contribuie seria cartilor de imaginatie amestecata cu realitatea a scriitoarei J. K. Rowling si filmele de la Hollywood care sunt facute pe baza cartilor, la aceasta tendinta aparent de neoprit a miscarii Wicca? In alte cuvinte, chiar daca seria cartilor Harry Potter sunt clasificate ca fictiune, nu credeti ca ar putea sa stimuleze apetitul copiilor pentru aceasta “deprindere”?
“Asa ceva este de-a dreptul ridicol si absurd!” multi parinti sustin cu tarie. “Harry Potter e doar o poveste. Calmeaza-te!” Aceasta atitudine se pare ca reflecta tot mai mult majoritatea convingerilor din ziua de azi, in mod special cea din randul mediei si a educatorilor seculari.
Daca asta este si parerea ta, iata ceva la care sa va ganditi: “Adolescentii au facut coada la registrul de plata pentru a intra in posesia cartilor Harry Potter si a celor despre Wicca,” declara o doamna care lucreaza la libraria Barnes & Nobles in Nashville, Tennessee. “Fiica mea a citit cartea Harry Potter si Piatra filozofala,” spunea o mama ce sunase la emisiunea de radio In direct din Seattle in timp ce eram intervievat despre intensificarea miscarii Wicca. “Dupa aceea, ea a inceput sa cumpere carti despre adevarata magie.” “A reusit Harry Potter sa-ti trezeasca interesul [in Wicca]?” intreba o adolescenta de 16 ani pe care o cunosteam, in timp ce dialoga pe o camera de chat cu un adept de 17 ani al miscarii Wicca. “Da,” a raspuns imediat tanarul.
Haide-ti sa facem clar anumite lucruri. Am observat ca nu fiecare tanar sau tanara care citeste cartile Harry Potter da navala sa se alature unei intruniri de vrajitoare (de obicei in numar de 13), dar adevarul este ca, asa cum a rezultat din exemple pe care tocmai le-am dat, multi copii si tineri devin tot mai mult interesati in vrajitorie prin citirea cartilor scrise de J. K. Rowling. Cartile si filmele despre Harry Potter impreuna cu emisiunile TV si filme ca Sabrina the Teenage Witch, Charmed, Buffy the Vampire Slayer, The Craft, Practical Magic, si I Married a Witch creeaza un climat favorabil interesului tot mai crescand al zilelor de azi pentru magie. Fie ca realizam asta sau nu, toate acestea planteaza seminte ce apartin ocultismului si miscarea Wicca nu face altceva decat sa culeaga roadele.
Asa cum am remarcat mai devreme, Biblia sustine in mod clar ca “vrajitoria” este una din “faptele firii pamantesti” si toti aceia care o practica “nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu” (Galateni 5:19-21). Asadar, aceasta este o problema de viata si de moarte. Daca veti face un simplu sondaj, sau veti intreba orice vrajitor(oare), veti descoperi ca adeptii miscarii Wicca si paganii nu cred in Biblie, in cele Zece Porunci, in pacat personal, nici in ziua judecatii, nici in iazul cu foc si cu nici atat in nevoia de un Mantuitor. Deasemeni, acestia nu cred ca Satana exista in mod literal. Acesti oameni sunt fermecati de propriile vraji.  
In zile ca acestea, Dumnezeul Universului ne cheama “sa tinem piept impotriva inselaciunilor diavolului” (Efeseni 6:11) care include toate formele de magie oculta si vrajitorie (vezi Deuteronom 18:9-11). Lucifer promoveza aceste lucruri impotriva carora Dumnezeu se opune cu desavarsire deoarece acestea sunt ademenitoare, intunecate si periculoase.  Vrajitoria pune in legatura pe cei ce practica ocultismul cu “duhuri inselatoare” (1 Timotei 4:1) si cu toate acestea ei nu stiu asta. Unii s-ar putea sa rada in sinea lor sau poate o sa ia in deradere aceste cuvinte dar Dumnezeu si ingerii Sai nu rad. In schimb, ei plang… In ciuda Pottermaniei, vrajitoria nu-i un lucru de glumit pentru Isus Hristos.
Ziua cand Fiul lui Dumnezeu a fost tintuit pe o cruce de lemn in afara Ierusalimului a fost o zi intunecoasa. “Tata, iarta-i,” soptea Isus intr-o agonie teribila “ caci nu stiu ce fac!” (Luca 23:34) Se stie extrem de bine ca ademenirea vrajitoriei este fagaduinta puterilor magice. “Promisiunea puterii si a controlului este ceea ce face ca miscarea Wicca sa se bucure de atat popularitate.” Cu toate acestea, puterea licorilor si farmecelor este jalnica si mizerabila comparata cu puterea mult mai mare a dragostei ceresti care L-a condus pe Mantuitorul nostru sa-Si sacrifice viata pentru cei pacatosi pe un deal numit Golgota. “Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos,” scria Pavel primilor Crestini din Roma, “fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede” (Romani 1:16).
Ati prins ideea? “Evanghelia lui Hristos” – vestea buna ca moartea, ingroparea si invierea din morti a lui Isus Hristos – este “puterea lui Dumnezeu.” Si ce face ca aceasta “putere” sa fie atat de puternica este faptul ca e umpluta in intregime cu o dragoste de neinteles – o dragoste capabila sa induioseze cea mai nemiloasa inima, sa ne ierte faptele si gandurile rele si sa ne scape de cel rau. Diavolul, demonii si toata magia oculta nu o pot atinge. Nici un fel de licoare nu poate s-o egaleze.
In concluzie, as vrea sa subliniez ca Isus Hristos o iubeste si pe scriitoarea J. K. Rowling, si pe orice tanar sau tanara care citeste cartile Harry Potter si chiar si pe vrajitoarele adevarate. Cu toate acestea, viata nu este un lucru de glumit pentru Cel care a suferit atatea grozavii ca sa plateasca pentru faradelegile noastre, incluzand “pacatul vrajitoriei” (1 Samuel 15:23). Isus vrea atat de mult sa ne deschida ochii ca sa discernem puterile intunecate ce dau forma societii, sa ne intoarcem “de la intuneric la lumina, si de sub puterea Satanei la Dumnezeu” (Fapte 26:18) inainte ca sa fie prea tarziu…
Sotia mea si cu mine avem un baietel de trei ani pe nume Seth si pe care il iubim din tot sufletul. Pe masura ce Seth va creste mare, intentionam sa-l invatam despre bunatatea lui Dumnezeu, despre Isus Hristos Mantuitorul lui, si despre cat de important este sa respecti invataturile Bibliei.
N-o sa citeasca nici o carte cu Harry Potter!
________________________________________________________________________
1Kimberly Winston “The Witch Next Door,” Beliefnet, November 22, 2004, http://www.beliefnet.com/story/155/story_15517.html.
2 William E. Brown, “Season of the Witch: Something Wicca This Way Comes,” Leadership U World, 1999, http://www.leaderu.com/common/seasonofwitch.html
.

______________________________

de Steve Wohlberg. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.

Harry Potter si Vrajitoria

Harry Potter si Vrajitoria
 
de Steve Wohlberg
Signs Of the Times
 
Emotiile cresteau frenetic pe masura ce numaratoarea inversa se apropia de miezul noptii zilei de 21 Iulie, 2007. In acea Sambata noaptea, la ora 12:01 am, copii si adulti din lumea-ntreaga au asteptat cu nerabdare sa intre in posesia cartii Harry Potter si Relicvele Mortii, al saptelea si ultimul volum din celebra serie Harry Potter scrisa de J. K. Rowling, continand aventurile unui adolescent vrajitor.  Pe masura ce molohul Pottermaniei se rostogoleste neabatut spre punctului culminant al duelului pana la moarte dintre diabolicul Lord Voldemort si tanarul Harry Potter, la fel creste si intensa controversa cu privire la intrebarea daca seria cartilor Potter sunt sanatoase sau au caracter nociv; sunt un dar ceresc sau o poarta spre iad?  
Inainte ca sa va spun ce gandesc eu despre acest subiect, haideti sa va pun o intrebare: Credeti ce spune Biblia despre pericolele vrajitoriei? Fiti cinstiti! Da sau nu?  Cand pe cineva il framanta astfel de subiecte, aceasta este o intrebare cheie! Daca raspunsul vostru este “ Da, cred ce spune Cartea lui Dumnezeu,” atunci continutul acestui articol ar trebui sa faca sens. Daca raspunsul este “Nu, nu prea,” atunci inseamna ca nu veti fi de-acord cu concluziile mele. Fie de credeti in Scripturi sau nu, remarcati totusi pronuntarile lor solemne cu privire la vrajitorie:
 
  • “Sa nu fie la tine nimeni care sa-si treaca pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor, de descantator, nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti. Caci oricine face aceste lucruri este o uraciune inaintea Domnului” (Deuteronom 18:10-12; accentuare adaugata).
  • “Caci neascultarea este tot atat de vinovata ca si ghicirea” (1 Samuel 15:23; accentuare adaugata)
  • Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, discordia, mania, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile, si alte lucruri asemanatoare cu acestea.  Va spun mai dinainte, cum am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.” (Galateni 5:19-21; accentuare adaugata)
  • Dar cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli, si toti mincinosii, partea lor este in iazul, care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.” (Apocalipsa 21:8; accentuare adaugata)
 
Tocmai ati citit cuvintele lui Dumnezeu, nu pe-ale mele. Oricum ai incerca sa privesti lucrurile, Biblia sustine clar si hotarat ca vrajitoria este un pacat, descantatul este o uraciune inaintea lui Dumnezeu, vrajile sunt fapte ale firii pamantesti, si toti cei ce practica obiceiuri oculte si nu se intorc la Dumnezeu vor avea parte de “iazul care arde cu foc si pucioasa.” Inca o data, vreau sa subliniez ca acestea sunt cuvintele lui Dumnezeu, si nu ale mele.
Nu-i asa ca aceste cuvinte suna cam intolerant, neingaduitor? Daca da, as vrea sa luati in considerare urmatorul lucru:  Daca v-as spune ca 2 + 2 = 4 si ca exista doar un singur raspuns la aceasta ecuatie matematica, ati considera acest lucru intoleranta din partea mea? Nu as crede. Acelasi lucru este si cu ceea ce spune Biblia despre vrajitorie. Dumnezeu considera acest obicei ca fiind foarte periculos, si dati-mi voie sa va spun ca are dreptate…. deoarece “este cu neputinta ca Dumnezeu sa minta” (Evrei 6:18). El nu poate vorbi decat adevarul!
Adolescentul Harry Potter din povestirile scriitoarei J. K. Rowling este student la Colegiul de vrajitorie si arte magice Hogwarts. Participa la clase de ghicit, descantece, istoria magiei, clase de cum sa faci farmece si potiuni. Daca Harry Potter ar fi fost un adolescent real si s-ar fi decis pe neasteptate sa urmeze ceea ce spune Biblia, atunci ar fi trebuit sa-si rupa bagheta magica in doua, sa se lase de vrajitorii si sa paraseasca Hogwarts pentru totdeauna. Nu ar mai fi contat cat de constiincioasa fusese viata lui ca tanar magician; farmecele si magia trebuiau sa dispara si sa inceteze!
Probabil ca nu ati observat in jurul vostru orientarea oamenilor spre magie, dar adevarata vrajitorie (denumita “Wicca”) cunoaste in zilele de azi cea mai mare explozie ca numar de noi membrii pretutindeni in America de Nord si in lume. “Wicca reprezinta, de fapt, miscarea religioasa cu cea mai mare crestere in Statele Unite.” 1
“Zona in care locuiesc este plina de Wicca si Paganism,” declara o femeie din nordul Californiei care mi-a scris recent. “Membrii familiei mele intampina tot felul de dificultati in ce privesc amagirile de la televizor, Harry Potter si influentele oculte.”
Primesc multe scrisori de la parinti ingrijorati. Asadar, problema acum nu mai este doar Harry Potter, ci cresterea, doctrinele si influenta adevaratei vrajitorii. Filmele de la Hollywood incurajeaza practicile vrajitoresti, nenumarate pagini de web dezbat acest subiect, si o multime de adolescenti merg la scoala purtand pentagrame (figura geometrica de tipul unei stele cu cinci colturi, folosita indeosebi ca simbol magic sau occult). Daca nu ma credeti, intrebati orice adolescent care merge la liceu daca a auzit de Wicca. Raspunsul o sa va surprinda!
Adevarata problema
 
Inapoi la Harry Potter.  Iata subiectul cheie: Contribuie seria cartilor de imaginatie amestecata cu realitatea a scriitoarei J. K. Rowling si filmele de la Hollywood care sunt facute pe baza cartilor, la aceasta tendinta aparent de neoprit a miscarii Wicca? In alte cuvinte, chiar daca seria cartilor Harry Potter sunt clasificate ca fictiune, nu credeti ca ar putea sa stimuleze apetitul copiilor pentru aceasta “deprindere”?
“Asa ceva este de-a dreptul ridicol si absurd!” multi parinti sustin cu tarie. “Harry Potter e doar o poveste. Calmeaza-te!” Aceasta atitudine se pare ca reflecta tot mai mult majoritatea convingerilor din ziua de azi, in mod special cea din randul mediei si a educatorilor seculari.
Daca asta este si parerea ta, iata ceva la care sa va ganditi: “Adolescentii au facut coada la registrul de plata pentru a intra in posesia cartilor Harry Potter si a celor despre Wicca,” declara o doamna care lucreaza la libraria Barnes & Nobles in Nashville, Tennessee. “Fiica mea a citit cartea Harry Potter si Piatra filozofala,” spunea o mama ce sunase la emisiunea de radio In direct din Seattle in timp ce eram intervievat despre intensificarea miscarii Wicca. “Dupa aceea, ea a inceput sa cumpere carti despre adevarata magie.” “A reusit Harry Potter sa-ti trezeasca interesul [in Wicca]?” intreba o adolescenta de 16 ani pe care o cunosteam, in timp ce dialoga pe o camera de chat cu un adept de 17 ani al miscarii Wicca. “Da,” a raspuns imediat tanarul.
Haide-ti sa facem clar anumite lucruri. Am observat ca nu fiecare tanar sau tanara care citeste cartile Harry Potter da navala sa se alature unei intruniri de vrajitoare (de obicei in numar de 13), dar adevarul este ca, asa cum a rezultat din exemple pe care tocmai le-am dat, multi copii si tineri devin tot mai mult interesati in vrajitorie prin citirea cartilor scrise de J. K. Rowling. Cartile si filmele despre Harry Potter impreuna cu emisiunile TV si filme ca Sabrina the Teenage Witch, Charmed, Buffy the Vampire Slayer, The Craft, Practical Magic, si I Married a Witch creeaza un climat favorabil interesului tot mai crescand al zilelor de azi pentru magie. Fie ca realizam asta sau nu, toate acestea planteaza seminte ce apartin ocultismului si miscarea Wicca nu face altceva decat sa culeaga roadele.
Asa cum am remarcat mai devreme, Biblia sustine in mod clar ca “vrajitoria” este una din “faptele firii pamantesti” si toti aceia care o practica “nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu” (Galateni 5:19-21). Asadar, aceasta este o problema de viata si de moarte. Daca veti face un simplu sondaj, sau veti intreba orice vrajitor(oare), veti descoperi ca adeptii miscarii Wicca si paganii nu cred in Biblie, in cele Zece Porunci, in pacat personal, nici in ziua judecatii, nici in iazul cu foc si cu nici atat in nevoia de un Mantuitor. Deasemeni, acestia nu cred ca Satana exista in mod literal. Acesti oameni sunt fermecati de propriile vraji.  
In zile ca acestea, Dumnezeul Universului ne cheama “sa tinem piept impotriva inselaciunilor diavolului” (Efeseni 6:11) care include toate formele de magie oculta si vrajitorie (vezi Deuteronom 18:9-11). Lucifer promoveza aceste lucruri impotriva carora Dumnezeu se opune cu desavarsire deoarece acestea sunt ademenitoare, intunecate si periculoase.  Vrajitoria pune in legatura pe cei ce practica ocultismul cu “duhuri inselatoare” (1 Timotei 4:1) si cu toate acestea ei nu stiu asta. Unii s-ar putea sa rada in sinea lor sau poate o sa ia in deradere aceste cuvinte dar Dumnezeu si ingerii Sai nu rad. In schimb, ei plang… In ciuda Pottermaniei, vrajitoria nu-i un lucru de glumit pentru Isus Hristos.
Ziua cand Fiul lui Dumnezeu a fost tintuit pe o cruce de lemn in afara Ierusalimului a fost o zi intunecoasa. “Tata, iarta-i,” soptea Isus intr-o agonie teribila “ caci nu stiu ce fac!” (Luca 23:34) Se stie extrem de bine ca ademenirea vrajitoriei este fagaduinta puterilor magice. “Promisiunea puterii si a controlului este ceea ce face ca miscarea Wicca sa se bucure de atat popularitate.” Cu toate acestea, puterea licorilor si farmecelor este jalnica si mizerabila comparata cu puterea mult mai mare a dragostei ceresti care L-a condus pe Mantuitorul nostru sa-Si sacrifice viata pentru cei pacatosi pe un deal numit Golgota. “Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos,” scria Pavel primilor Crestini din Roma, “fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede” (Romani 1:16).
Ati prins ideea? “Evanghelia lui Hristos” – vestea buna ca moartea, ingroparea si invierea din morti a lui Isus Hristos – este “puterea lui Dumnezeu.” Si ce face ca aceasta “putere” sa fie atat de puternica este faptul ca e umpluta in intregime cu o dragoste de neinteles – o dragoste capabila sa induioseze cea mai nemiloasa inima, sa ne ierte faptele si gandurile rele si sa ne scape de cel rau. Diavolul, demonii si toata magia oculta nu o pot atinge. Nici un fel de licoare nu poate s-o egaleze.
In concluzie, as vrea sa subliniez ca Isus Hristos o iubeste si pe scriitoarea J. K. Rowling, si pe orice tanar sau tanara care citeste cartile Harry Potter si chiar si pe vrajitoarele adevarate. Cu toate acestea, viata nu este un lucru de glumit pentru Cel care a suferit atatea grozavii ca sa plateasca pentru faradelegile noastre, incluzand “pacatul vrajitoriei” (1 Samuel 15:23). Isus vrea atat de mult sa ne deschida ochii ca sa discernem puterile intunecate ce dau forma societii, sa ne intoarcem “de la intuneric la lumina, si de sub puterea Satanei la Dumnezeu” (Fapte 26:18) inainte ca sa fie prea tarziu…
Sotia mea si cu mine avem un baietel de trei ani pe nume Seth si pe care il iubim din tot sufletul. Pe masura ce Seth va creste mare, intentionam sa-l invatam despre bunatatea lui Dumnezeu, despre Isus Hristos Mantuitorul lui, si despre cat de important este sa respecti invataturile Bibliei.
N-o sa citeasca nici o carte cu Harry Potter!
________________________________________________________________________
1Kimberly Winston “The Witch Next Door,” Beliefnet, November 22, 2004, http://www.beliefnet.com/story/155/story_15517.html.
2 William E. Brown, “Season of the Witch: Something Wicca This Way Comes,” Leadership U World, 1999, http://www.leaderu.com/common/seasonofwitch.html
.

______________________________

de Steve Wohlberg. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.