Hoinarul si Regele

 
           Hoinarul si Regele

             Conform legendei, un hoinar al desertului a descoperit un izvor de apa rece, limpede ca cristalul. Avea un gust asa de bun, iar el si-a umplut ulciorul cu lichidul pretios, ca sa i-l duca regelui. Dupa o calatorie indelungata, i-a oferit regelui cadoul, care a baut cu mare placere si i-a multumit din inima hoinarului, care a plecat fericit.
Fiul regelui a gustat din apa si a scuipat-o. Aceasta prinse mirosul vechiului burduf de piele si se imputise. Baiatul l-a intrebat pe tata de ce s-a prefacut ca i-a placut apa acea urat mirositoare.
              Regele a spus:
               -Fiule, omul acela mi-a oferit un cadou din inima. Nu de apa m-am bucurat, ci de gustul dulce al generozitatii lui. Cand cineva iti ofera ceva din dragoste adevarata, lucrul pe care ti-l da este doar ambalajul. Adevaratul dar este intentia lui.
                intelepciunea regelui o experimentam cel mai bine atunci cand primim ceva de la un copil care ne iubeste. Fie ca este o tava de ceramica, o spagheta sau un desen cu creioane colorate, puritatea intentiilor copilului genereaza o forma de bucurie pe care o numim recunostinta.
                Acesta a fost Michal Josephson, amintindu-va ca ceea ce conteaza este caracterul.

______________________________

de ArticoleCrestine.ro. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.