O Banda de Hoti

 
O BANDA DE HOTI

 
Liderul acestei bandei se numeste Blade (lama). Atunci cand se alatura bandei, membrii primesc un alte nume. Toate bandele au nevoie de bani. De la magazinenu se mai poate fura asa de usor ca inainte. Functionarii sunt deseori inarmati, exista camere de supraveghere, 
seifuri, alarme cu senzori etc. 
Aceasta banda de hoti s-au hotarat sa jefuiasca o biserica aflata cam la un kilometru in afara orasului. Cel mai tanar membru al bandei a fost trimis sa culeaga informatii astfel incat sa poata fi facut un plan. Tanarul de 14 ani s-a imbracat cu haine obisnuite si nu a provocat deloc suspiciuni. Dupa serviciul religios membrii bisericii l-au invitat sa mai vina si sa-si aduca si prietenii. Duminica urmatoare a facut exact asa cum l-au rugat ei.
Cinci baieti, toti sub 18 ani, au intrat in biserica si au luat loc pe scaune. Unul dintre ei a ramas afara, scotand aerul din cauciucuri. Dupa ce s-a facut colecta, ei au actionat. Au pus mana pe cosul de colecta si au cerut ca toata lumea sa ramana calama. in cosul de la colecta se aflau 87 de dolari, in monede de un dolar. Nu era nevoie de graba. Au explicat ca se va mai trece o data cu cosul pe la fiecare rand si ca oricine  nu va oferi ceva mai substantial va ajunge in Cer putin mai repede decat si-a planuit. Cosul s-a umplut cu banconote de 10, 20, 50 si 100 de dolari, ajungandu-se la suma de peste 2000 de dolari.
Apoi, cosul a trecut din nou, pentru a fi adunate de data aceasta ceasuri, inele, cercei, telefoane mobile si alte valori. Vroiau in special cheile de la Cadillacul nou-nout, parcat intr-un loc marcat cu inscriptia „Rezervat pentru pastor.“ Ezitand, acesta a dat cheile.
inainte sa plece, liderul bandei a pus inapoi 87 de dolari in cosul cu daruri si a spus:
-Nici chiar noi nu ne pricepem sa-L furam pe Dumnezeu asa de bine…

  Traducere: Monica Constantinescu

______________________________

Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.