O descoperire surprinzatoare…

 
           
           
O descoperire surprinzatoare dovedeste ca poti preveni gripa in mod natural
 
          Niciunuia dintre noi nu i-ar placea sa riste sa aiba gripa. Infectia poate fi letala. Din fericire, o intamplare care a avut loc anul acesta ne ofera speranta pentru urmatoarea epidemie de gripa. inarmat cu aceasta informatie, poti sa incepi sa ai grija de sanatatea ta, luptandu-te impotriva virusilor si a bacteriilor din ziua de azi.
            Povestea incepe in luna aprilie a anului 2005. O epidemie de gripa a maturat un spital de maxima securitate, pentru criminalii alienati mintal. Un psihiatru care lucra acolo a invatat un lucru important. Ca psihiatru, el nu era direct implicat in lupta impotriva epidemiei, dar era foarte ingrijorat ca pacientii lui se vor imbolnavi.
            Directorul medical al spitalului a trecut in carantina, pe rand, toate sectiile. Zeci de pacienti aveau friguri, febra, tuseau si aveau mari dureri fizice, lucruri care ii chinuie pe cei bolnavi de gripa. in timp ce gripa trecea pe langa sectia acestui doctor bun, mai intai deasupra etajului sau, apoi la usa alaturata, dupa aceea la cealalta, el astepta. Dar niciunul din pacientii sai nu s-a imbolnavit. Nu a trebuit sa ii puna in carantina. Ei erau sanatosi si ii vizitau pe tovarasii lor bolnavi. Dar nu se contaminau.
            Cum putea sa se intample asa ceva? Doar erau si ei expusi riscului. Cum de au scapat pacientii lui de infectia despre care unii cred ca este virusul respirator care se transmite cel mai repede? in ce fel erau pacientii lui diferiti? Datorita interesului sau puternic in ce priveste alimentatia, toti pacientii sai luau zilnic, de cateva luni, 2000 de unitati de vitamina D.
            Ceva mai tarziu, in aceeasi perioada, in revista Nature a fost publicat un articol interesant. Un grup de la UCLA a confirmat unele studii mai timpurii. in loc sa omoare bacteriile in mod direct, vitamina D mareste capacitatea corpului de a lupta impotriva bolii, producand luptatori naturali impotriva microbilor, numiti peptideantimicrobice. Acesti anticorpi distrug rapid zidurile formate din bacterii, ciuperci si virusi – inclusiv virusii de gripa – si tin infectia departe de plamani.
            Pana nu demult, vitamina D intra in trupul nostru prin piele, nu prin hrana. Lucrul acesta se datoreaza in parte faptului ca e greu sa iei o cantitate suficienta de vitamina D din hrana. inainte de aparitia teoriei moderne care atrage atentia asupra pericolului luminii solare, oamenii luau cantitati enorme de vitamina D atunci cand absorbeau razele B ultaviolete din lumina soarelui.
            Astazi noi petrecem mult mai mult timp inauntru, asadar nu mai absorbim asa de multa vitamina D din expunerea la soare. Foarte multi oameni, in special cei in varsta sau cei care au pielea mai inchisa, absorb si mai putin.
            Din moment ce evitam soarele, putem sa obtinem suficienta vitamina D doar prin suplimentele alimentare. incepeti cu 4000 de IU (unitati internationale) zilnic si faceti un test de sange, pentru a vedea daca este de ajuns. Testul potrivit este 25 (OH)D, care se mai numeste si 25-hidroxivitamin D. Nivelul optim este in jur de 45-50 ng/ml.
            Nivelul de vitamina D nu ar trebui sa fie niciodata sub 32 ng/ml. Daca nivelul este sub 20 ng/ml, indica o deficienta grava si creste riscul de cancer de san sau de prostata. De asemenea, creste riscul bolilor autoimmune, cum ar fi MS si artrita reumatica.
            tineti minte, atunci cand luati suplimente, ele sa fie intotdeauna vitamina D in forma naturala, vitamina D3. Si luati-va vitamina D la masa – ideal e sa fie luata cu hrana care are putina grasime – pentru a fi absorbita mai bine.
 
-James Balch. www.wisdomedge.com
(Adaptat din Prescriptions for Healthy Living, decembrie 2006)

______________________________

de James Balch. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.