O întrebare frecventa cu privire la mântuire

Nu invata Biblia ca o data venit la Isus nu mai poti pierde niciodata mantuirea ? Ioan 10:28 afirma " Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri si nimeni nu le va smulge din mana Mea". 
  
Venind la Isus, acceptand prin credinta iertarea Sa, primind harul Sau, noi primim darul vietii vesnice. ( Ef. 2:8; Rom. 3:22-25 ). Mantuirea este un dar gratuit. Nu este ceva ce putem castiga prin ascultare. Mantuirea este prin har, pe baza credintei. Atunci cand temnicerul din Filipi a intrebat " Ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?" Pavel i-a raspuns:" Crede in Domnul Isus Hristos" ( Fapte 16:30,31 ). Credinta este o functie a vointei. Aceeasi minte ( ratiune ) care alege sa creada, poate alege sa nu creada si necredinta conduce la moarte spirituala (Evr. 3:12-14 ). Daca nu ne pastram pana la sfarsit increderea in Dumnezeu, noi vom dezvolta o inima necredincioasa. " Cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit" ( Mat. 24:13 ). Noi suntem salvati numai daca pastram in mintea noastra ceea ce ni s-a predicat si daca traim o viata de credinta ( 1 Cor. 15:1,2 ).
 
Intotdeauna este posibil sa ne intoarcem la vechea viata de pacat, sa facem asfel incat numele noastre sa fie sterse din Cartea Vietii si sa fim pierduti pentru vesnicie ( 2 Pet. 2:19-22; Apoc. 3:5; 1 Cor. 9:27 ). Cuvantul pe care il foloseste Pavel in 1 Cor. 9:27 pentru " a fi lepadat " este acelasi cu cel folosit in Ieremia 6:30 pentru aceia care sunt arsi si pierduti la sfarsitul acestei lumi. In Ioan 10:28, atunci cand venim la Isus noi primim viata vesnica. Asa cum prezenta Sa in inima noastra, prin credinta, aduce viata, tot asa necredinta noastra aduce moarte spirituala. Noi nu putem fi nenascuti, dar putem muri. Nimic nu ne poate smulge din mana Sa, cu exceptia propriei noastre alegeri.

______________________________

de Mark Finley. Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.