Pentru ce sa fim recunoscatori

Pentru ce sa fim recunoscatori
 
 
Zilele acestea natiunea noastra va sarbatori Ziua Recunostintei. Ironia este ca Dumnezeu nu va primi prea multa recunostinta. Suntem asa de ocupati cu gatitul, distractia, fotbalul si mancatul, incat, in cazul cel mai bun, singurele multumiri la adresa lui Dumnezeu sunt cele de la rugaciunea rostita la masa de sarbatoare. Si asta este facuta doar de o persoana. Uitam faptul ca scopul sarbatorii este sa-I aducem Domnului multumiri pentru ce a facut in vietile noastre.
Asadar, astazi vreau sa impartasesc cu voi cum puteti face diferita aceasta Zi a Recunostintei. Primul lucru care trebuie facut este sa recunosti ca tot ce ai si tot ce esti vine de la Dumnezeu. in 1 Cronici 29 :16 spune: „Din mana Ta vin toate …. si ale Tale sunt toate.“
Cand incepem sa ne intrebam: „Pentru ce am putea fi recunoscatori?“, trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu pentru toate. Dar exista cateva lucruri pentru care imi place, in special, sa-I fiu recunoscator. in aceasta Zi a Recunostintei, tine cont de acesta patru motive preferate de mine – sau alege altele, pe care le preferi tu – pentru a-I multumi lui Dumnezeu:
 
1. ii sunt recunoscator lui Dumnezeu pentru harul pe care l-a manifestat fata de mine.
in Efeseni 2 :8 scrie: „Caci prin har ati fost mintuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.“ Ce este harul? Harul este tot ce face Dumnezeu pentru tine, chiar daca nu meriti.
in Psalmul 103 exista o lista a lucrurilor pe care le face Dumnezeu in viata noastra, prin har. Scriitorul spune: „Nu uita nici una din binefacerile Lui! El iti iarta toate faradelegile tale; El iti vindeca toate boalele tale; El iti izbaveste viata din groapa, El te incununeaza cu bunatate si indurare; Domnul este indurator si milostiv, indelung rabdator si bogat in bunatate. El nu Se cearta fara incetare si nu tine minia pe vecie. Nu ne face dupa pacatele noastre, nu ne pedepseste dupa faradelegile noastre.
Cand ma gandesc la harul lui Dumnezeu, inima mi se umple cu recunostinta. inainte sa-L intalnesc pe Hristos eram fara speranta  pentru viitor. Nu as fi fost niciodata destul de bun pentru a-mi castiga mantuirea. Dar Dumnezeu a venit cu dragostea Sa minunata si mi-a spus: „O sa iti arat harul Meu.“ Asadar, ii sunt recunoscator pentru harul pe care mi l-a aratat.
     
2. ii sunt multumitor lui Dumnezeu pentru planul pe care il are pentru mine.
Faptul ca sunt in viata imi da asigurarea ca Domnul are un plan pentru viata mea. Si are si pentru tine. Chiar daca poate ca parintii nu te-au dorit, tu ai fost in planul Lui. Si planul Lui este bun.
in Ieremia 29 :11 Dumnezeu spune: „Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.“ Dumnezeu nu spune ca planul Lui pentru viata ta este doar fericire si confort. Uneori acesta include durere, dezamagiri si rugaciuni care nu primesc raspuns. Dar nu trebuie sa ne facem griji cu privire la planul divin sau sa ne temem. Planul Sau este asa de maret, incat El se foloseste de greselile, esecurile si lucrurile pe care le fac altii ca sa ne raneasca si le transforma intr-un lucru bun.
Cu cat ma concentrez mai mult asupra planului divin pentru viata mea, cu atat este mai evident potentialul meu. Dumnezeu spune: „Am planuri mari pentru tine.“ Sunt eu recunoscator pentru aceste planuri.
 
3. Sunt recunoscator pentru caminul pe care mi l-a pregatit in cer.
in 2 Corinteni 5:1 scrie: „Stim, in adevar, ca, daca se desface casa pamanteasca a cortului nostru trupesc, avem o cladire in cer, de la Dumnezeu, o casa, care nu este facuta de mana, ci este vecinica.“  Vei avea  parte de viata vesnica sau de moartea vesnica, lucru pe care il hotareste faptul ca L-ai primit sau nu pe Isus Cristos si ai avut sau nu incredere in harul Sau.
Ca si crestin, un trebuie sa ma tem de viitor. Stiu ca voi ajunge in cer. Merge cineva in cer? Cerul este doar pentru copiii lui Dumnezeu. Cum poti fi copilul Sau? Foarte simplu : cerandu-i, in rugaciune, sa intri in familia Sa, increzandu-te in Fiul Sau, Isus Hristos.
Esti pregatit sa mori? Doar un om neintelept poate sa treaca prin viata cu totul nepregatit pentru un lucru despre care stie ca se va intampla, in mod inevitabil. Stii ca vei muri; este doar o chestiune de timp. Dar nu trebuie sa te temi de asta. Daca te-ai increzut in Hristos si in harul Sau, El te va duce la cer. Sunt recunoscator pentru asta. Sa ai un camin in cer!
Cum este cerul? il pot descrie in patru cuvinte:
·         Reintalnire. in cer ne vom reintalni cu cei dragi care au crezut in Hristos.
·         Rasplata. Biblia spune ca in cer vom fi rasplatiti pentru credinta, slujirea, increderea in Hristos si credinciosia in rugaciune, in slujire, in darnicie si  impartasire.
·         Repartizare. in cer ne vor fi repartizate sarcini noi, care ne vor aduce implinirea.
·         Eliberarea. Biblia spune ca vom fi eliberati de durere, frica, depresie, necazuri, conflicte, lacrimi si stres; in loc de acestea, ne vom bucura nespus.
 
4. ii sunt multumitor lui Dumnezeu pentru schimbarile pe care le face in mine.
Inima mea salta de bucurie cand ma gandesc la asta: Sunt asa de fericit ca nu mai sunt aceeasi persoana care eram inainte. Dumnezeu ma ajuta sa fac in viata mea schimbari pe care nu le-as fi putut face singur.
El vede potentialul meu – si al tau – atunci cand nimeni altcineva nu-l observa. Atunci cand toti ceilalti te considera fara valoare, Dumnezeu spune: „Nu, eu vad in tine un diamant. Te-am creat si te apreciez. O sa incep sa fac unele schimbari in tine.“
Daca esti crestin, in momentul convertirii Dumnezeu a inceput programul de imbunatatiri. Chiar daca te iubeste asa cum esti, El te iubeste mult prea mult pentru a te lasa sa ramai asa.
in Filipeni 2:13 scrie: „Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi, si va da, dupa placerea Lui, si vointa, si infaptuirea.“ Dumnezeu nu iti cere niciodata sa faci ceva fara sa iti dea puterea pentru asta.
Isus este singurul care are puterea de a te schimba. Am vazut cum El a transformat barbati care isi bateau nevestele in soti iubitori; oameni ai strazii, dependenti, in cetateni responsabili; oameni de afaceri orgoliosi in slujitori umili ai lui Hristos. Am vazut cum Dumnezeu a refacut casnicii in care singurul sentiment era ura. Doar El poate face astfel de schimbari in viata ta. Si sunt asa de multumitor!
 
Puterea recunostintei
in Fapte 16 se povesteste cum Pavel si Sila, doi dintre primii crestini, au fost aruncati in inchisoare. La miezul noptii, intr-o temnita intunecata si rece, ei se hotarasc sa-I multumeaca lui Dumnezeu. incep sa cante si sa il laude – iar Domnul face o minune. Trimite un cutremur de pamant, care deschide toate usile inchisorii. Temnicerul spune:
– imi voi pune capat zilelor, deoarece toti prizonierii au scapat.
Dar Pavel raspunde:
– Nu, suntem toti aici.
Temnicerul intreaba:
– Ce fel de intemnitati sunteti voi?
– Crestini, raspunde Pavel.
Asadar, termnicerul ii ia pe Pavel si Sila acasa la el, iar Pavel le vorbeste despre Hristos. in noaptea aceea intreaga familie a temnicierului il primeste pe Domnul.
Usile inchisorii erau incuiate atunci cand Pavel si Sila au inceput sa il laude pe Domnul si sa-i multumeasca. Tu in ce fel de inchisoare te afli? intr-una emotionala? Sau poate financiala? Relationala? Esti incuiat din cauza vinei? A ingrijorarii? Sau a unui obicei de care nu poti sa te eliberezi? Din cauza conflictului? Indiferent care este problema, incepe sa-i multumesti lui Dumnezeu. Si uite-te atent cum se deschid larg usile inchisorii.

______________________________

Copyright © 2007 – Articole Crestine. Toate drepturile rezervate. Folosirea acestui material se poate face urmand instructiunile din Ghidul de folosire.