Poate nu stiai…

Stiati ca…?

 
STIATI CA…apostolul Petru era casatorit? (Matei 8.14)
STIATI CA…Noul Testament contine tot ce trebuie ca sa traiesti crestinismul? (2Timotei 3.14-17)
STIATI CA…oricine i-si aroga autoritatea sa schimbe ceva din cele scrise in Biblie, chiar daca ar fi un inger venit din cer, este blestemat de Dumnezeu? (Galateni 1.8-9)
STIATI CA…Maria, mama lui Isus nu a fost niciodata obiect de cult sau de veneratie, nici pentru apostoli, nici pentru ceilalti crestini din acea epoca? Si nu se face nici un referiment in Noul Testament care sa ne faca sa credem ca trebuie sa-i dam atribute divine, ca mijlocitor intre Dumnezeu si oamni, rol care este doar al lui Isus Hristos? (1Timotei 2.5)
STIATI CA…credinta nu este ceva magic, indefinit, care loveste in mod intamplator doar unele persoane, ci este mult mai concreta, legata strans de ascultarea Cuvantultui lui Dumnezeu? (Romani 10,17) …si ca fara credinta este imposibil sa fim placuti Domnului? (Evrei 11,6)
STIATI CA…curvarii, preacurvarii, malahii si sodomitii au fost tot timpul acuzati si condamnati de Dumnezeu? (1 Corinteni 6.9) …si ca legea lui Moise prevedea moartea imediata, in timp ce prin  Hristos este data posibilitatea omului sa se intoarca, prin convertirea si schimbarea propriului comportament sexual inainte de inchiderea Harului si Ziua Judecatii?
STIATI CA… Maria, mama lui Isus a avut cel putin alti 6 fii dupa nasterea Mantuitorului nostru? In Marcu 6.3 gasim numele celor patru frati si se face referire la surorile Lui (la plural, dar nu stim daca erau doua sau mai multe), nascuti din relatia intre Maria si Iosif, barbatul ei.
STIATI CA… unele religii pun la acelasi nivel datina (transmisie orala a unor invataturi considerate divine) cu Biblia, in timp ce Isus ne-a invatat ca datinile religioase desfinteaza Biblia? (Marcu cap. 7)
STIATI CA… termenul botez – care deriva din Noul Testament – semnifica scufundare, si botezul prin aspersiune (stropire) nu era cunoscut crestinilor din primul secol? Botezul nu trebuie facut copiilor nou nascuti, ci doar adultilor (atunci cand fiecare este in maura sa decida), pentru ca menirea lui nu este de a spala pacatul originar al lui Adam, ci pacatele noastre personale, in baza la propria credinta personala si la cerere (Marcu 16.16; Fapte 2.37-38, 22.16). Ceremonii ca “prima comuniune” si “marturisirea” nu sunt cunoscute in Noul Testament.
STIATI CA…a numara rugaciunile este o practica pagana condamnata in mod sever de Dumnezeu? (Matei 6.5-13) Coroana Rozariului, de exemplu, a fost introdusa doar in 1090, fiind copiata de la Mahomedani.
STIATI CA… Craciunul nu este o festivitate crestina, nu a fost instituita nici de Isus, nici de Apostoli in Noul Testament? Originile lui sunt pagane, fiind adoptata cateva secole dupa Hristos, o sarbatoare straina Noului Testamet, prezentandu-l ca o comemorare a nasterii lui Hristos. Nimeni nu stie cu exactitate nici ziua, nici luna, nici anul nasterii Mantuitorului. Unicul lucru sigur care il aflam din Biblie este ca Isus nu s-a nascut in toiul iernii.
STIATI CA…poporul crestin nu trebuie impartit intre preoti si laici, pentru ca aceasta distinctie a fost facuta doar in secolele succesive? Cuvantul lui Dumnezeu considera toti crestinii adevarati preoti, ca persoane care ofera viata si laudele lor lui Dumnezeu. (Romani 12.1-2; 1 Petru 2.9; Apocalipsa 1.6)
Sursa: www.cercetatiscripturile.org